Öğretmen atamalarını ben durdurdum

Öğretmen atamalarını ben durdurdum

Öğretmen atamaları açtığım davayla durdu

CHP Ankara eski İl Başkanı Levent Gök, KPSS'deki kopya iddiaları üzerine iptal edilen öğretmen atamalarında yürütmeyi durdurma istemiyle açtığı davanın etkili olduğunu söyledi.

CHP Ankara eski İl Başkanı Avukat Levent Gök, önceki gün KPSS'deki kopya iddiaları üzerine iptal edilen öğretmen atamalarında, Ankara Bölge İdare Mahkemesi'nde yürütmeyi durdurma istemiyle açtığı davanın etkili olduğunu söyledi.
KPSS'deki kopya iddiaları üzerine 26 Ağustos'ta açtığı davanın Türkiye'de ilk olduğunu ifade eden Gök, davanın Milli Eğitim Bakanlığı'nca durdurulan öğretmen atamalarında büyük etkisi olduğunu savundu.

Organize suç

Dava açılmasının ardından Devlet Denetleme Kurumu'nun da soruşturma başlattığını ifade eden Gök, “Açıkça bir hukuka aykırılık söz konusu. KPSS Sınavı'nın bütün sonuçları ile birlikte yürütmesinin durdurulması ve sınavın iptal edilmesi gerekli” dedi.

YÖK Denetleme Kurulu'nun yaptığı ilk incelemede, soruların sızdırılmış olabileceği kanaatine vardığını söyleyen Avukat Gök dava dilekçesinde, “Bu durum da göstermektedir ki, ortada kopya çekmenin çok ötesinde organize bir şekilde sınav soru ve cevaplarının çok sayıda kişiye sızdırıldığı bir suç söz konusudur. Bu tespit, resmi makamlar tarafından da resmen açıklanır olmuştur. Sınavın tüm güvenilirliği ortadan kalkmıştır” ifadesini kullandı.

Yeni yapılanma şart

Bir çok adayın, uzun süren çalışma ve kurs programından sonra, adaletsiz bir sınavın mağduru olduğu görüşünü dile getiren Gök, “KPSS'nin kendisi tartışmalı bir sınav. Üniversiteyi bitiren gençlere tekrar bir sınav yapılması gayri ciddi bir uygulama. Gündeme gelen kopya iddiaları da sınavın ne kadar güvenilir olduğunu ortaya koyuyor. KPSS'nin ortadan kaldırılması ve yeni bir yapılanmaya gidilmesi şart oldu” dedi.

Hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.