Öğrenciyi dersten atana soruşturma açarım

Öğrenciyi dersten atana soruşturma açarım

Öğrenciyi dersten atan hoca hakkında soruşturma açarım

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, YÖK'ün kaldırılması yerine belki de şeklinin değişmesi gerektiğini belirterek, ''YÖK selahiyetleri itibarıyla, çok fazla selahiyete sahip. Belki bunların fonksiyonları değişir'' dedi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun iktidar olmaları durumunda YÖK'ü kaldıracağına yönelik açıklamaları hatırlatılan Özcan, ''YÖK'ün kaldırılması değil de, belki de şeklinin değişmesi gerekiyor. YÖK selahiyetleri itibarıyla, çok fazla selahiyete sahip. Belki bunların fonksiyonları değişir'' diye konuştu.

Başörtüsü sorunuyla ilgili soru üzerine, hiçbir öğretim görevlisinin öğrencileri başörtüsü nedeniyle dersten çıkarmayacağını belirten Özcan, ''Dersten öğrencileri çıkarttıkları takdirde öğrencileri onlar hakkında soruşturma başlatırız. Hiçbir öğrenci hiçbir nedenle dersten çıkmayacak, sadece başörtüsü değil...'' diye konuştu.

Son dönemde siyasilerin sorunla ilgili yaklaşımının çok olumlu olduğunu belirten Özcan “Yakında halledilecektir sanıyorum. İktidar olsun, muhalefet olsun, muhalefetin büyük ortağı olsun hepsi gayet olumlu bir yerdeler. Zannediyorum çözecekler. Özellikle kız öğrencilerin üniversiteye rahatlıkla girme ve eğitim hakkından faydalanma kısmı halledilecektir zannediyorum” dedi.

Stargazete

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.