Öğrencilere ücrettsiz eğitim imkanı

Öğrencilere ücrettsiz eğitim imkanı

Dershaneye gitme imkanı olmayan öğrencilere ücretsiz SBS hazırlık eğitimi verilecek kursun ilk gününde öğrencilere test yoğunluklu kitaplar dağıtıldı.

 

Malatya Valiliği koordinatörlüğünde Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında yürütülen ‘Bana da Fırsat Ver’ projesi çerçevesinde Vakıfbank İlköğretim Okulu’nda kurs merkezi törenle açıldı.

Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, açılış töreninde yaptığı açıklamada, Malatya’nın SODES kapsamına bu yıl alındığını, müdürlük olarak bu programa çok sayıda proje başvurusu gerçekleştirdiklerini söyledi.

Projelerden 80’inin kabul edildiğini anlatan Bulut, “Bu 80 projenin 41 tanesi Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerimize ait. dolayısıyla maddi kaynağında yarıdan fazlasını biz kullanmaya hak kazandık.

Bu projeler hazırlanırken öğrencilerimizin imkanlarını hazırlayarak, onlara daha güzel ortamlar hazırlanması amaçlandı.

Öğrencilerimizi SBS kurslarına hazırlamak için başlattığımız programda siz öğrencilerimizle bir araya geldik.

Öğretmenlerimizin nezaretinde okullarımızda öğrencilerimizi eğiteceğiz. Bu projemizi Vakıfbank, Melekbaba, Milli Egemenlik ve İbni Sina ilköğretim okullarında yürütüyoruz.” diye konuştu.

Proje Koordinatörü Uğur Akarsu ise proje çalışmalarına aralık ayında başlandığını, kurslara yoğun bir ilgi olduğunu kaydetti.

haber 7

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.