Öğrencilere kötü haber!

Öğrencilere kötü haber!

Yeni uygulanan düzenleme öğrencileri sıkıntıya soktu. Velileri ise çileden çıkardı.

Tokat'ta ilköğretim okullarında öğle arası saatlerinin yeni düzenlemeyle kısaltılması beraberinde bazı sıkıntıları doğurdu.

Gaziosmanpaşa İlköğretim Okulu'nda 12.00-13.30 olan öğle arasının 12.00-13.00 olarak değiştirilmesi sonucu öğrenciler okula yetişebilmek için zamanla yarışmaya başladı. Trafik yoğunluğu ve zamanın daralması nedeni ile beslenme sorunu yaşayan birçok öğrenci ise öğle saatini okulda abur cubur atıştırarak geçirmek zorunda kaldı. Öğretmenlerin dahi geç kaldığı uygulamaya veliler ile servisçilerden tepki geldi. Hüdayi K., hem veli hem servisçi olarak yetkililerden uygulama olarak bir açıklama beklediklerini kaydetti.

Okullar açıldıktan 3 ay sonra ani bir kararla ders saatlerinin değiştirilmesine anlam veremediklerini belirten K., "Bir iki sene öncede böyle bir uygulama yapıldı. Baktılar ki olmuyor kaldırıldı. Bunu yapmaktaki sebeplerini izah edecekler mantıklı ise bizde destekçi olacağız. Haftada iki gün 6-8 sınıf öğrencileri etüt yapıyor. Bundan dolayı hava erken karardığı için sorun oluyorsa o iki gün öğrencilerimizi bizler alırız" dedi. Öğle saatlerinde zamanın daralması nedeni ile öğrencilerin, velilerin ve servislerin acele ettiğini belirten K., bundan dolayı meydana gelebilecek bir kazada kimin hesap vereceğini sorarak, "Burada biz servisçiler olarak iyi niyet aramıyoruz. Okullar açılmış 3 ay geçmiş saat uygulaması değişiyor. Bu prosedürü kapıya assınlar görelim. Hangi yetkili ise bu kararı bir daha düşünsünler. Başka sebep aranıyorsa ki duyuyoruz 'İlkokullarda servisi bitireceğim' Bu ne demek? Kimsenin ekmeği ile oynamasınlar. Bu kadar insanın borcu var çalışıyor. Eğer başka sebep aranıyorsa biz onun sonuna kadar takipçisiyiz" diye konuştu. Bu arada birçok öğrencinin ders saati başladıktan yaklaşık 10 dakika gecikmeli olarak derse girdiği görüldü. Öte yandan yetkililer ise uygulamanın yönetmelik gereği yapıldığını kaydetti.
takvim

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.