Öğrencilerden kayıt parası protestosu

Öğrencilerden kayıt parası protestosu

DİSK' e bağlı Öğrenci Gençlik Sendikası (Genç-Sen), üniversitelere bu yıl ilk defa kayıt yaptıran öğrencilerden 50 ile 250 TL' ye varan kayıt parası istenmesini protesto etti.

Galatasaray Meydanı'nda toplanan Genç-Sen üyeleri, “Parasız eğitim istiyoruz”, “Kayıtlarda para alınması hukuksuzluktur” dövizleri taşıyıp, “Asla yalnız yürümeyeceksiniz”, “Öğrenciler susmuyor, haklarını arıyor” sloganları attılar.

Grup adına basın açıklamasını okuyan İsmail Aslan, üniversitelerde farklı kılıflara büründürülerek kayıt paraları toplandığını belirterek, “Hiçbir geçerli mevzuata dayandırılmadan toplanan bu paralar yatırılmadığı takdirde öğrencilere kayıt yaptırılmayacağı söyleniyor. YÖK'ün açıklamasında açıkça belirtiliyor. 'Kayıt için öğrencilerden her ne ad altında olursa olsun mevzuat dayanakları olmayan hiçbir ücret istenemez' aksi durum yasadışıdır. Buna karşıt kayıt parası isteniyor” dedi. AKP iktidarının harç zamlarına yüzde 500'e varan oranlarda zam yapmak istediğini kaydeden Aslan, “İktidar memur maaşlarına ortalama yüzde 3 zam yaptı. Şimdi de bu insanlardan gayrimeşru yollardan kayıt paraları topluyor. Sizleri uyarıyoruz. Eğitimi topyekûn paralaştırarak öğrenim haklarını ellerinden almaya çalıştığınız bu insanların solukları ensenizdedir. Genç-Sen olarak, harç zamlarını yaptırmadığımız gibi kayıt paralarının da geri ödenmesini sağlayacağız” diye konuştu.

cumhuriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.