Öğrenciler yarın karne alamayabilir

Öğrenciler yarın karne alamayabilir

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), karne için yoğun giriş olması nedeniyle kilitlenen e-Okul Sistemi'ndeki sorunun giderilmesi yönünde çalışıyor.

MEB yetkilileri, e-Okul Sistemi'ne okul yöneticilerince karne basımı, veliler ve öğrenciler tarafından da ders notlarının görülebilmesi için yoğun giriş yapıldığını bildirdi. Bu nedenle sistemin kilitlendiğini belirten yetkililer, sorununun giderilmesi yönünde çalışma yapıldığını kaydetti.

E-FİYASKO

Bu arada Trabzon Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ali Köse, sistemde yaşanan arızadan dolayı, notların girilemediği ve karnelerinin hazırlanamadığını doğruladı. Sarı, bakanlık yetkililerinin sorunun çözümü için çalıştıklarını belirtti.

Öte yandan, Milli Eğitim Bakanlığı web sitesinden yapılan açıklamada da "Millî Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemleri (MEBBİS)'nde meydana gelen teknik bir arızadan dolayı, e-okul sisteminde hizmet verilememektedir. Ortaya çıkan sorunun giderilmesiyle ilgili çalışmalar devam etmekte olup en kısa sürede sonuçlandırılacaktır." ifadelerine yer verildi.

---***---

ANKARA - Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre aynı anda yaklaşık 1 milyon kişinin sorgulamasına cevap verebilecek siteye 24 saat önce bir yüklenme oldu.

Yurtiçi ve yurtdışından aynı anda yaklaşık 3 milyon kişinin sisteme girerek sorgulama yapmak istemesinin kilitlenmeye neden olduğu anlaşıldı.

Ancak, bakanlık yetkililerine göre hem sayının yüksekliği hem de giriş yapılmak istenen bölgelerin farklılığı tıkanmanın kasıtlı yaratıldığı izlenimini doğuruyor.

Kamuda güvenli internet sertifikasına sahip tek sistemin e-okul olmasının, internet korsanları için bir prestij ortamı yarattığı görüşü savunuluyor. Sorunun çözümü için Telekom yetkilileriyle çalışan bakanlık öğleden sonra sistemi sadece okulların girebileceği şekilde açmayı hedefliyor.

Bu arada 2009-2010 eğitim-öğretim yılının, 24 Eylül 2009'da başlayan ilk yarısı yarın sona erecek. Öğrenciler karnelerini aldıktan sonra tatile çıkacak. Öğrenciler ve öğretmenler yaklaşık 2 hafta tatil yapacak. Okulla bu yıl tanışan 1 milyon 307 bin ilköğretim öğrencisi ilk kez karne ile tanışacak.

2009-2010 eğitim öğretim yılının ikinci yarısı 8 Şubat Pazartesi günü başlayacak. Eğitim öğretim yılı 18 Haziran Cuma günü tamamlanacak.



sabah


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.