Öğrenci Seçme ve Unutkanlık Merkezi

Öğrenci Seçme ve Unutkanlık Merkezi

ÖSYM, 2 sayfalık düzeltme yayınladı

2010 ÖSYS Yüksek Öğretim Programları ve Kontenjanları kılavuzlarında 'hata' olduğu iddialarına Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nden (ÖSYM) yanıt geldi. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, en küçük puan ve başarı bilgilerinde, 49 program için yanlışlık olduğunun belirlendiğini belirterek, "Bu yanlış küçük bir unutkanlıktan kaynaklanıyor. Bunu, iki sayfalık düzeltme halinde hazırlayıp internet sayfamıza koyduk" dedi. Hatanın, görme engelli adayların puanlarının listeden çıkarılmaması üzerine gerçekleştiğini aktaran Yarımağan, adayların www.osym.gov.tr adresinden düzeltmeye ulaşabilecekleri gibi, tercih kılavuzlarını almaya gittikleri okullardan da bu düzeltmeleri isteyebileceğini belirtti. TM mezunu bir adayın MF-4 puanı ile hiçbir mühendislik veya teknik programa alan içi yerleşemediğini ve bu nedenle TM mezunlarının MF-4 başarı sıralarının hesaplanmadığını da belirten Yarımağan, bu yıl "Kent İçi Tasarım Programı" için YÖK'ün belirlediği kurallar arasında bu programa TM mezunlarının da alan içi yerleşeceğini kaydetti. Yarımağan, şu noktalara dikkat çekti:
Sistemde çok şey değiştiği için verebileceğimiz ne minimum puan, ne de başarı sırası var. Hiç yoktan iyidir mantığıyla benzetim çalışmaları yaptık.
Ayrıca ek puanların oranı azaltıldı. Yerleştirme puanına oranı yüzde 4.35'e indi. Geçen sene en fazla 380 olan puana 24 ek puan veriliyordu. Bu sene 515 olan puana 25 puan veriliyor.
Geçen yıl katsayı nedeniyle alan dışı yerleşme yoktu. Bu sene ise tüm programlara alan dışı yerleşmeler olabilir.
Bu yıl 30 tercih hakkı var. Önemli olan istek sırası, okumak istemediğiniz bölümü sakın yazmayın.
Tercih ettiğiniz programla ilgili "bakınız" ifadelerini dikkatli okuyun. Şayet okulların belirttiği koşulları karşılamıyorsanız tercih olarak yazmayın.


Sabah

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.