Obama öncesi binlerce kişiye GBT yapıldı

Obama öncesi binlerce kişiye GBT yapıldı

ABD Başkanı Obama'nın ziyareti öncesinde İstanbul Emniyet Müdürlüğü, güzergahlar üzerinde oturan ev ve işyerlerinde kalanları Genel Bilgi Taraması'ndan geçirdi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü tarafından Obama'nın muhtemel geçiş güzergahındaki İlçelerin Emniyet Müdürlükleri'ne Genel Bilgi Taraması (GBT) emri verildi. İlçe Müdürlükleri de mahallelerin muhtarlarına bölgelerinde oturan kişilerin isim listelerini bildirmelerini söyledi.



Obama'nın geçiş güzergahı olarak belirlenen sahil yolu ile olası bir olumsuzlukta devreye sokulacak olan E-5 Karayolu çevresindeki mahalle muhtarlıkları, mahallelerinde oturan ve çalışan kişilerin isim listelerini ilçe emniyet müdürlüklerine gönderdi.



İlçe emniyet müdürlükleri muhtarlıklarda kayıtları bulunan kişilerin GBT'sini çıkartarak Güvenlik Şube Müdürlüklerine gönderdi. Onbinlerce kişinin bilgilerini kontrol eden ekipler daha önce herhangi bir suça karışan ya da terör örgütleriyle bağlantısı olan kişiler üzerindeki istihbarat çalışmasını yoğunlaştırdı. Bu kişilerle ilgili çalışmanın İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlükleri'nce yapıldığı ifade edildi.
hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.