Obama: Kriz bitti normale dönüyoruz

Obama: Kriz bitti normale dönüyoruz

ABD Başkanı Bracak Obama, "Büyüyen istikrar sonuçlarından anlaşıyor ki artık ekonomik olarak normale dönüyoruz" dedi.

New York Wall Street'deki tarihi Federal Hall'da konuşma yapan Barack Obama, yatırım bankacılığının devlerinden biri olan Lehman Brothers Holding'in iflasının 1 sene ardından Wall Street'in bir anda sarsıldığını ve tekrar böyle bir durum yaşanmasını engellemek amacıyla hızlı çözümler ürettiklerini, ABD'nin zor bir virajdan geçtiğini, devletin mali piyasalara kritik müdahaleler yaptığını söyledi.

Obama, "Vatandaşlarımızın finansal durumlardan dolayı işsiz kalmasından kesinlikle memnun değilim fakat son 2 senedir süre gelen fırtınaların durulmaya başladığından güven duyabiliriz. Hükümetin finansal sisteminin istikrarı için gerekli olan müdahaleler devam ederken, aslında bu gereklilik azalıyor. Büyüyen istikrar sonuçlarından anlaşıyor ki artık ekonomik olarak normale dönüyoruz. Maliye Bakanlığı geçtiğimiz sene boyunca bazı bankaları ayakta tutmak için yüzlerce milyar dolar yatırım yaptı ve Amerikan Merkez Bankası, Lehman'ın batışından etkilenen borç veren bankaları çok çeşitli yöntemler kullanarak batmasını
engelledi" diye konuştu.

Obama'dan önce konuşan Uluslararası Finans Enstitüsü Başkanı Charles Dallara ise, ekonomik krizin geçen sene ortaya çıkmasından itibaren endüstrinin büyük mesafe kat ettiğini, yapılan gerekli değişimler sayesinde piyasanın ve bankaların dengede tutulduğunu bildirdi.
Haber7.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.