O memurlar da 1.180 TL istiyor!

O memurlar da 1.180 TL istiyor!

Türk Eğitim Sen öğretmenler için verilecek Eğitim-Öğretime Hazırlık Ödeneğini tüm eğitim çalışanlarının alması için Bakanlığa yazı gönderdi.

Türk Eğitim Sen öğretmenler için verilecek Eğitim-Öğretime Hazırlık Ödeneğini tüm eğitim çalışanlarının alması için Bakanlığa yazı gönderdi.

Türk Eğitim Sen açıklamasında şöyle denildi;

EĞİTİM-ÖĞRETİM HAZIRLIK ÖDENEĞİ TÜM EĞİTİM ÇALIŞANLARINA ÖDENMELİDİR.

Bilindiği gibi Eğitim-Öğretime Hazırlık Ödeneği, yılda bir defaya mahsus olmak üzere Eylül ayında ihtiyaçların karşılanması amacıyla sadece öğretmenlerimize verilmektedir. Oysa eğitim çalışanlarını bir bütün olarak değerlendirmek, eğitimin öğretmenler dışındaki diğer unsurlarını da bu uygulamaya dahil etmek son derece önemlidir. Öğretmenler dışındaki eğitim çalışanları bu ödenekten faydalanamadığı için kendilerini dışlanmış, önemsenmemiş hissetmektedir. Üstelik bu konuda ayrım yapılması hem çalışma barışını bozmakta, hem de iş verimini düşürmektedir.

BU YIL 1.180 TL

Öte yandan 2019-2020 öğretim yılında bu ödenek brüt 1.180 TL olarak ödenecektir. Bu ücret günümüz koşullarında yeterli değildir. Her şeyin ateş pahası olduğu bu dönemde bu rakam kırtasiye malzemelerinin fiyatlarının yanına yaklaşamamaktadır. Dolayısıyla Türk Eğitim-Sen olarak Milli Eğitim Bakanlığı’na bir yazı yazarak; öğretim yılına hazırlık ödeneğinin miktarının artırılmasını, bu ödeneğin brüt bir maaş tutarında tüm eğitim çalışanlarına ödenmesine ilişkin çalışma yapılmasını talep ettik.

100 BİN KİŞİYEDE VERİLEBİLİR

Eğitim-Öğretime Hazırlık Ödeneği, 950 bine yakın öğretmenimize verilebiliyorsa, 100 bin eğitim çalışanına da verilebilir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, bunu ödeyebilecek güçtedir. Üstelik 100 bin kişiye daha Eğitim-Öğretime Hazırlık Ödeneği verilmesi bütçe dengelerini bozmayacaktır.

İşte o yazı:

13-046.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.