O haberin perde arkası çıktı

O haberin perde arkası çıktı

Başbakan'ın 'o binayı sevmedim gelmem' dediği haber çarpıtma çıktı; işte detaylar...

Önceki gün "Erdoğan'dan öğrencileri şoke eden yanıt" başlığıyla aktarılan haberde Başbakan Erdoğan'ın bir grup öğrenci tarafından, yeni yapılanAnkaraİlahiyat Fakültesinin açılışına davet edilince "Gelmem. Ben o binayı beğenmedim" dediği ileri sürülüyordu. Ancak Başbakan "Gelmem" demedi aksine "Sohbete geleceğim" dedi.

Başbakan Erdoğan,AlmanyaCumhurbaşkanı Christian Wulff'un, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmayı dinledikten sonra konuk Cumhurbaşkanı ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü uğurlamış, ardından Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen üniversite öğrencileri ile sohbet ederek, hatıra fotoğrafı çektirmişti.

O ÖĞRENCİLER KONUŞTU

Habervaktim'in haberine göre Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencileri, bazı sitelerde "Erdoğan'dan öğrencileri şoke eden yanıt" şeklinde verilen haberde ifadelerin çarpıtıldığını söyledi. Öğrenciler Başbakan Erdoğan'la aralarında geçen diyalogun aslını anlattı:

"Sayın Başbakan'a Fakültemizin ek binasının açılışına ne zaman geleceğini sorduk. Kendisi de bize öğrencilerin daha rahat öğrenim görmesi için daha iyi koşulların olması gerektiğini belirtti. Binanın daha modern ve daha az katlı bir yapıya kavuşması için gayret edileceğini söyledi. Binanın bu şekilde eğitim öğretime başlamasının üzüntü verici olduğunu, 8 katlı binada öğrencilerin iniş ve çıkışlarının çok yorucu ve zor olduğunu belirtti."

SOHBETE GELECEĞİM

"Bunun üzerine bir arkadaşımız 'binamız eğitime uygun değil, bir de sizi karşılamadan mahrum kalmayalım' dedi. Kendisi de gülerek, fakültemize uygun olduğu bir vakitte geleceğini fakat bunun açılış için değil, gençlerle sohbet etmek için olacağını belirtti. Hatta bize şimdiye kadar davet edilmediği için dargın olduğunu da söyledi. Zaten Başbakan'ın o gün yoğun bir gündemi vardı. Almanya Cumhurbaşkanı burada olmasına rağmen bizi kırmayıp, görüşmeyi kabul eden bir Başbakan nasıl olur da davetimizi geri çevirebilirdi."

tımeturk

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.