NORM KADRO GÜNCELLEMELERİ NASIL YAPILACAK?

NORM KADRO GÜNCELLEMELERİ NASIL YAPILACAK?

Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Okul Ve Kurumların Yönetici Ve Öğretmenlerinin Norm Kadrolarına ılişkin Yönetmelik gereğince her yıl okullardaki öğretmen ve yönetici normları yeniden belirlenmektedir. MEB bu kapsamda 27 Mayıs 2008 tarihinde bir duyuru yapa

Eğitim Uzmanımız Sencer KAYA sayın yöneticilerimize yardımcı olmak amacıyla bir kılavuz hazırladı.

1- http://ilsis.meb.gov.tr adresinden okul kodu ve şifresiyle giriş yapılacak.

2- Sol taraftaki menüden Norm ışlemleri başlığı açılacak. (“Norm ışlemleri başlığı açıldığında sayfada bir duyuru var” Yöneticilerimizin bu duyuruyu dikkatli bir şekilde okumalarını tavsiye ediyoruz.)

3- Menüden kurum bilgileri açılarak, Eğitim bölgesi, yönetici norm bilgileri, derslik sayısı, taşımalı durumu, ısıtma şekli, vb. bilgileri kontrol edilecek, eksik ve yanlış olanlar düzeltilerek kaydedilecek.

4- Öğrenci sayıları menüsüne girilerek sayılar yazılıp kaydedilecek.(Mevcut “2007-2008” öğrenci sayıları yazılacaktır, Eylül ayında sistem tekrar açılacağından sayılarda büyük bir fark yoksa değişiklik yapmaya gerek yoktur)

5- Norm bilgilerine girilerek yönetmelik esaslarınca ders saatleri ve norm sayıları yazılarak kaydedilecektir. Bu noktada yönetmeliğe göre dikkat edilmesi gereken bazı hususlar vardır. Bunlardan bazıları:

“Örgün ve yaygın eğitim okul ve kurumlarında, genel bilgi ve meslek derslerinden haftalık toplam ders yükü; 6-31 saate 1, 31-42 saate 2, 42'den fazla olması halinde her 21 saat için 1, öğretmen norm kadrosu verilir. Bu şekildeki hesaplama sonrasında artan ders yükünün en az 15 saat olması halinde ilave olarak 1 öğretmen norm kadrosu daha verilir.”

“İlköğretim okullarındaki 4 ve 5 inci sınıfların ders programında yer alan özel bilgi, beceri ve yetenek isteyen; beden eğitimi, müzik, resim-iş, din kültürü ve ahlâk bilgisi, yabancı dil ve bilişlim teknolojisi ders yüklerinin 6, 7 ve 8 inci sınıfların bu alanlardaki ders yüklerine dahil edilerek öğretmen norm kadroları belirlenecektir.”



NOT: Bu dağıtım sonucunda artan norm kadro, eğitim bölgesindeki bakiye ders yükü en fazla olan okul veya kuruma verilecektir. Haftalık ders yükünün 15 saatten az olması halinde, o branş için öğretmen norm kadrosu verilmeyecektir.

6- Müdür yardımcısı normları belirlenirken okul öncesi ve özel eğitim sınıfı öğrencileri de toplam öğrenci sayısına dahil edilecektir.

7- Genel idare hizmetleri norm bilgilerinde kaydet butonu aktifse bilgiler girilip kaydedilecektir.

8- Kayıtlar bittikten sonra raporlara girilerek kurum detay raporu alınacak ve imzalanarak üst makamlara gönderilecektir.


Sencer KAYA
Eğitim Uzmanı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.