NECMETTİN YALÇIN’LA MEB NEREYE…?

NECMETTİN YALÇIN’LA MEB NEREYE…?

Türk Eğitim SEN'den Personel Genel Müdürü Necmettin YALÇIN'a eleştiri

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar yönünden şanssız, MEB gibi önemli bir bakanlığın köken olarak eğitimci olmayan müsteşarlara emanet edilmesi Milli Eğitim Bakanlığının yaşadığı problemleri daha da çoğaltmaktadır.

Bugüne kadar, Personel Genel Müdürü Necmettin YALÇIN'dan çok şey bekledik. Bazı yazı ve haberlerimizde bu beklentimizi açıkça ifade ettik. Ancak, geldiğimiz noktada, eğitimden hiç anlamayan, eğitim öğretimle tek ilgisi öğrencilik yaptığı yıllar olan müsteşarların yanında, iradesini ortaya koyamayan Personel Genel müdürleri de MEB'deki işlerin rayına girmemesi için elinden gelen acemiliği ortaya koymaktadır.

Bilindiği üzere MEB'deki pek çok iş ve işlem personel genel müdürlüğünce yürütülmektedir, atama ve yer değiştirme yönetmelikleri de öncelikle bu müdürlükçe yürütülmektedir. Gerek öğretmenlerin gerekse yöneticilerin atama ve yer değiştirmeleri konusunda bugüne kadar ortaya konulan acemilik, iş bilmezlik Sayın Bakan kadar Personel Genel Müdürünü de ilgilendirmektedir.

Bugüne kadar sendikamız eğitim çalışanlarından gelen her türlü makul talebi Personel Genel Müdürü Necmettin YALÇIN'a iletmiş, ancak gerekli dönüşümü alamamıştır. Türk Eğitim Sen tüm taleplerinde aklı, mantığı, kamu yararını gözetmektedir. Ancak, aynı mantığın Personel Genel Müdürü Necmettin YALÇIN'da olduğundan artık şüphe duymaktayız.

Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği değiştirilirken sözleşmeli öğretmenlerin göz ardı edilmesi, il içi ikinci tayin hakkı verilirken, iller arası tayin isteğinin yerine getirilmemesi, yönetici atamada yaşanan kargaşa, müdürlere uygulanacak rotasyonun insan hakları ihlalleri ile dolu olması, rotasyonun bu şekliyle uygulanması halinde geçmişte yaşanan kaosun tekrar yaşanacağı, hizmetli, memur gibi personele yönelik atama ve yer değiştirme yönetmeliği konusunda belirsizliğin hala devam etmesi, aileleri parçalanan öğretmenlerin aile bütünlüğünün sağlanması konusunda adım atılmaması gibi problemler ve daha niceleri eklenince MEB'de Personel Genel Müdürü var mı diye sormak gerekiyor.

Anlaşılan odur ki, MEB Personel Müdürü Necmettin YALÇIN, MEB personelinin müdürü değilmiş. Milli Eğitim Bakanlığı personelinin genel müdürü olsaydı, öğretmen, hizmetli, yönetici kim olursa olsun dertlerine derman olmak için bir gayret sarf ederdi. Sabırla beklememize rağmen, Personel Genel Müdürü Necmettin YALÇIN'dan bu gayret ve iradeyi bugüne kadar yeteri kadar göremedik.

Eğitimci olmayan, eğitim öğretimin problemlerinden bihaber müsteşarlar, bir de personelin derdinden habersiz personel genel müdürü de eklenince bu MEB bu yükü taşıyamaz. Bu kafa yapısındaki insanlarla MEB'i daha problemli günlerin beklediğini görmek ve söylemek için çok öngörü sahibi olmak gerekmez.

Türk Eğitim Sen, Personel Genel Müdürü Necmettin YALÇIN'ı eğitim çalışanlarının feryadına kulak vermeye, bunların çözümü için iradesini ortaya koymaya davet ediyoruz. Aksi takdirde o makamda oturmanın ne kendisine ne de eğitim çalışanlarına bir fayda sağlamayacağı açıktır.

TÜRK EĞİTİM SEN GENEL MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum