“Ne mutlu Türküm diyene” yazısı geri geldi

“Ne mutlu Türküm diyene” yazısı geri geldi

Geçtiğimiz hafta içerisinde Ankara Anadolu Lisesi hakkında bir haber yayınlamıştık.

 

Geçtiğimiz hafta içerisinde Ankara Anadolu Lisesi hakkında bir haber yayınlamıştık.

Haberimizde; Altındağ ilçemizin bu köklü okulunda, “Ne mutlu Türküm diyene” vecizesinin yazılı olduğu tabelanın okulun duvarından indirildiğini ve bu durumun öğrenci, öğretmenler ve veliler tarafından tepkiyle karşılandığını ifade etmiştik.

Sendikamıza ulaşan bilgiler doğrultusunda, okulun cephe duvarında yer alan tabelanın okul müdürünün talimatıyla kaldırılmış olduğunu belirterek, başta Altındağ Kaymakamı ve İlçe Milli Eğitim Müdürü olmak üzere yetkilileri göreve davet etmiştik.

İşte bu haberimiz üzerine yetkililer duruma müdahale etmiş ve sökülen tabelanın tekrar yerine asılması hususunda gerekli girişimlerde bulunmuşlardır.

Öncelikle uyarımıza kulak vererek gerekli tedbirin alınmasını sağlayan yetkililere teşekkür ediyoruz. Öte yandan, bu tür hadiselerin bir daha yaşanmaması için de ilgili ve sorumluların uyarılmasını istiyoruz.

Dileriz bundan sonra böylesi olaylar okullarımızda yaşanmaz. Eğitim yuvaları, birilerinin hastalıklı ideolojik arzularını tatmin edeceği mekanlar değildir. Kendilerini, siyasi projelerin saha memuru olarak görenlerin, eğitime ve öğrencilerimize sağlayacağı hiçbir katkı yoktur.

Ayrıca, kurumların denetimini sağlamakla görevli olan makamların da, bundan sonra daha dikkatli olması ve yaşanan olumsuzluklarla ilgili herhangi bir ikaz ya da tepkiyi beklemeden gerekli müdahaleyi yapması gerektiğini vurgulamak isteriz.

 

TÜRK EĞİTİM-SEN GENEL MERKEZİ

 

 

ALTINDAĞ’DA BİR AKİL MÜDÜR(!) (07.05.2013 Tarihinde yayınlanan haber için tıklayınız.)

 

 

                                          

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.