Narkotiğin silahsız operasyonlarını öğretmen polisler yürütüyor

Narkotiğin silahsız operasyonlarını öğretmen polisler yürütüyor

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi'nde faaliyet gösteren 'Madde Kullanımını Önleme ve İzleme Bürosu' gençlerin hayatını mahveden uyuşturucuyla savaşıyor


Tek tek okulları gezerek öğrencileri bilgilendiren ekipte, üniversitede öğretmenlik formasyonuna sahip ancak daha sonra polislik mesleğini seçen personel de görev yapıyor. 10 özel eğitimli kişiden oluşan ekibin başında ise ABD Roger Williams Üniversitesi'nde master ve Florida Merkez Üniversitesi'nde doktorasını yapmış Başkomiser Ali Ünlü bulunuyor.

Öğrencilere yönelik uyuşturucu satışının özellikle arkadaş çevresinden geldiğine dikkat çeken Başkomiser Ali Ünlü, "Öğrencilere, arkadaşlarına ve vakit geçirdikleri ortamlara dikkat etmeleri gerektiğini belirtiyoruz. Boş vakitlerini iyi değerlendiremeyen, derslerde başarı gösteremeyen ve okuldan sıklıkla kaçan öğrenciler ciddi risk altında." ifadelerini kullanıyor. Ünlü, talep geldiğinde apartman toplantılarında ailelere de seminer verdiklerini belirtiyor. Ancak ailelerin çoğu zaman seminerlere 'Bizim çocuğumuz uyuşturucu kullanmaz' diyerek yeterince ilgi göstermediklerinden yakınıyor. Ali Ünlü, geçtiğimiz yıl yürütülen çalışmalarda yaklaşık 100 bin kişiye ulaştıklarını, 18 okulda Akran projesi uyguladıklarını, 30 bine yakın bilgilendirici materyal dağıttıklarını aktarıyor.

Gazi Üniversitesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği mezunu olan polis memuru Önder Işık, ekibin eskilerinden. Birçok okulda uyuşturucu konusunda seminer verdiğini belirten Işık, okullarda verilen uyuşturucu seminerlerinin ardından sigarayı bırakan öğrencilerin de olduğunu söylüyor. Öğretmenlik meslekî birikiminden dolayı öğrencilerle daha etkili bir iletişim kurduğunu ifade eden Işık, seminerin sonlarında öğrencilerin çok etkilendiklerini kaydediyor. Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü mezunu olan polis memuru Sait İsmail Kömoğ da günde bazen 3-4 okulda yüzlerce kişiye seminer verdiklerini belirtiyor. Kömoğ, "Bu işin sonunda bir kişiyi dahi uyuşturucunun zararına karşı uyardığımızı bildiğimiz için inanın bizlerde hiç yorulma olmuyor." diyor. Komiser Uğur Evcin ise yapılan önleme çalışmalarıyla, çocukları bu tür uyuşturucu maddelerden uzak tutarak aileleriyle birlikte katılabileceği sosyal aktivitelere teşvik ettiklerini aktarıyor. Öğrencilere daha etkili mesaj vermek için tiyatrodan faydalanan ekip, uyuşturucu bağımlısı iki sevgilinin trajik ölümünü anlatan "Korkuyorum Sevgilim" adlı tiyatro oyununu geçtiğimiz yıl 28 defa öğrencilerle buluşturdu. Ekip, yeni eğitim ve öğretim döneminde 23 yaşında uyuşturucu kullanımından ölen Begüm Veral'ın hayatını da tiyatro olarak okullarda oynamayı planladıklarını söylüyor.

ZAMAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.