Nabi Avcı'yı Gören Duyan Var Mı?

Nabi Avcı'yı Gören Duyan Var Mı?

SAYIN NABİ AVCI'YI GÖREN DUYAN VAR MI?

 

Milli Eğitim Bakanlığında ortalık toz duman. Ömer Dinçer döneminden kalan bir çok problem hala yerinde sayıyor. Buna rağmen Sayın Nabi Avcı’dan tık yok, Bakan Beyi gören var mı?

Ucube yönetici atama yönetmeliğini revize edeceğini söyleyen Sayın Nabi Avcı bugüne kadar hangi adımı attı, neyi ne şekilde revize etti, bilmiyoruz. Bu konuda Sayın Nabi Avcı’nın bir açıklaması da bulunmamaktadır.

4+4+4 sisteminin köhne anlayışı ile norm kadro fazlası olan binlerce öğretmenin yaşadığı sıkıntılar MEB tarafından görmezden gelinmekte, her ilde farklı uygulamalar yapılmaktadır.

Okullarımız ödeneksizlikten perişan durumdadır. Birçok okul temizlik dahi yaptıramamakta, asli ihtiyaçlarını karşılayamamaktadır. MEB öğrenci başına 120 TL ödenek ayrılması talebimizi görmezden gelmekte, Sayın Nabi Avcı kulağının üzerine yatmaktadır.

Zorla alan değiştiren, öğretmen iken memur yapılanlara istemeleri halinde eski alanlarına dönme hakkı konusunda bir açıklama hala yapılmamış belirsizlik devam etmektedir.

Öğrenim özrü ile ilgili Türk Eğitim Sen açtığı davayı kazanmış ancak yetkililer bu konuda nasıl bir yol haritası izleyeceklerini açıklamamıştır.

Okulların bölünmesi ve öğrenci sayısının düşmesi sebebiyle yönetici normu düşenlerin akıbetleri konusunda  yaşanan belirsizlik devam etmektedir.

KPSS puanı ile kadroya geçen öğretmenler hala 632 sayılı KHK’nın getirdiği hakları kullanamamakta, bu konuda problem yaşayanların feryadı durulmamaktadır.

Kariyer basamakları, uzman ve baş öğretmenlik konusunda yapıldığı söylenen düzenleme yılan hikayesine dönmüş, MEB bu konuda bir açıklama yapma ihtiyacı duymamaktadır.

Hizmet yılı hesabında 30 Eylül tarihinin esas alınması talebi geçen yıl özür atamasında uygulanmış, bu yıl nasıl bir uygulama yapılacağı belirsizliğini sürdürmektedir.

Doğu ve Güney Doğu Anadolu ve ülkemizin diğer mahrumiyet bölgelerinde 8-10 yıldır görev yapan, bir türlü tayin isteği gerçekleşmeyen öğretmenlerle ilgili, nasıl bir yol takip edileceği, mahrumiyet bölgelerinde çalışan eğitim çalışanlarına mahrumiyet tazminatı ödemesi konusunda bir düzenleme yapılıp yapılmayacağı belli değildir.

MEB hala başarısızlığı tescil edilmiş, tebeşir tozu yutmamış bürokratlarla yönetilmektedir. MEB hala, öğretmen ve diğer eğitim çalışanları ile aralarında yıkılmış olan köprüyü oluşturamamıştır. Öğretmen ve eğitim çalışanlarını anlayacak, onların yaşadığı sıkıntılardan haberdar yönetici atamaları ne zaman yapılacak, başarısız bir kısım bürokratlar ne zaman görevlerinden alınacaktır. Bu kafayla devam eden MEB ve Sayın Avcı’nın başarılı olması imkansızdır.

Bunlara ekleyebileceğimiz daha onlarca problem bulunmaktadır. Bununla birlikte Sayın Nabi Avcı tek bir açıklama yapmamaktadır. Türk Eğitim Sen olarak Sayın Avcı’yı uyarıyoruz kredinizi iyi kullanmak zorundasınız. Bunun için, bu problemleri bildiğinizi ve çözeceğinizi ve yönteminizin ne olacağını açıklamak zorundasınız. Elbette bunlar ve diğer problemleri hemen bugün çözün demiyoruz ancak bunları çözeceğinizin sinyalini vermek durumundasınız. Susmakla bir yere varamazsınız. Çıkın bir fikriniz varsa açıklayın ya çözeceğim deyin ya da  çözmeyeceğim. Biz de ne yapacağımıza karar verelim. Herkese soruyoruz; MİLLİ EĞİTİM BAKANI NABİ AVCI’YI GÖREN, DUYAN VAR MI?

 

                                                             TÜRK EĞİTİM SEN GENEL MERKEZİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum