'Müttefiklerimiz istihbaratta cimri'

'Müttefiklerimiz istihbaratta cimri'

Genelkurmay 2. Başkanı Org. Güner, bazı ülkelerin istihbarat paylaşımında cimri davrandığını söyledi

Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Aslan Güner, Küresel Terörizm ve Uluslararsı İş Birliği Sempozyumu'nun kapanış konuşmasında 80 ülkenin üst düzey temsilcilerine istihbarat paylaşımındaki eksikliklerden yakındı. Terörle mücadelede en önemli unsurun uluslararası istihbarat paylaşımı olduğunu hatırlatan Güner, "Ancak bazı ülkeler elde ettikleri istihbaratı paylaşmakta biraz titiz ve cimri davranmak durumunda kalıyor. Bu da ortak hareketi zorlaştırıyor" dedi. Uluslararası kararların istenen seviyede uygulamaya dönüşmemesini de eleştiren Güner'in mesajları şöyle:
Terör önlenemezse süratle yayılarak tehdit alanını genişletmektedir. Terörle günümüzde hiçbir devlet tek başına mücadele etmek ve vatandaşlarını korumak şansına sahip değildir. İşbirliği zorunlu hale gelmiştir.
Çeşitli nedenlerle teröre el altından gizli olarak, bazen de açık olarak destek sağlanıyor. Dış destek olmadan terör örgütlerinin varlıklarını sürdürmeleri mümkün değildir.
Küreselleşen işbirliğinin sağlanmasında, milli ve uluslararası istihbarat kuruluşları arasında istihbaratın zamanında paylaşılması çok önemlidir.
Son yıllarda teknolojik cihazları kullanan teröristler birbirleriyle daha rahat iletişim kurabilmekte, kaynak tesis edebilmektedir.
Terör örgütlerinin amacı, şiddet yoluyla mesajını kamuoyuna iletmektir. Terörün yaydığı korku ve paniğin önlenmesinde medyaya da büyük görev düşmektedir.

sabah

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.