Musul'da rehin alınan Türk diplomatlar serbest bırakıldı

Musul'da rehin alınan Türk diplomatlar serbest bırakıldı

IŞİD'in Musul'daki Türk Başkonsolosluğu'na basarak kaçırdığı Türk diplomatla ve aileleri bugün Musul Valiliğine teslim edildi

Musul'da geçici bir yönetim kurduğunu ilan eden IŞİD, Başkonsolosumuz Öztürk Yılmaz dahil tüm rehineleri Musul Valisi'ne teslim etti. Ancak alınan son bilgilere göre Türk diplomatların Türkiye'ye getirilmesiyle ilgili IŞİD teröristleri ile Türk yetkililer arasında görüşmelerin devam ettiği öğrenildi. 

GÜN İÇERİSİNDE TÜRKİYE'DE OLACAKLAR
Dünden beri Valilik binasında tutulan rehineler Valilik Konağına alınacak. Burada Musul Valiliği tarafından misafir edilecek olan diplomatlarımız ve ailelerinin gün içinde Türkiye'ye getirilmesi bekleniyor.

EFKAN ALA'DAN AÇIKLAMA
Bu sırada İçişleri Bakanı Efkan Ala, Musul'daki Türk diplomatlarla ilgili bir açıklama yaptı. Ala "Musul'da rehinelerle ilgili mevcut durum devam ediyor, ancak rehinelerin sağlık durumu iyi" dedi.

GÖRÜŞMELER SÜRÜYOR
IŞİD'in konsolosluğu basarak rehin aldığı Türk diplomatlarla ilgili, IŞİD'in teröristleriyle görüşmelerin sürdüğü bildiriliyor. Otorite boşluğundan kaynaklanan kaos ortamında, haber alma imkanının sıfıra indiği bölgede, Türk diplomatların Türkiye'ye getirilmesi için büyük çaba sarf ediliyor. IŞİD'li teröristlerle Türk yöneticiler temas kurarak rehineleri Türkiye'ye getirmeye çalışıyor. Bu sırada Türk diplomatların durumuyla ilgili birbirinden farklı birçok haber ajans bültenlerine düşüyor. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.