Müşteri, kart aidatı almayan bankaya gitmekte özgürdür

Müşteri, kart aidatı almayan bankaya gitmekte özgürdür

Türkiye'de 45 milyona ulaşan kredi kartı kullanıcılarından bankaların aldığı yıllık aidat ücretleri tartışılmaya devam ediyor.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BBDK) Başkanı Tevfik Bilgin'in tüketicilere yeni kart alırken sözleşme üzerine ücret ödemeyeceklerine dair not düşmelerini, bankaların da bunu kabul etmesi durumunda kart almalarını önermesinin ardından bankacılar peş peşe değerlendirmeler yapıyor. Yapı Kredi Bankası Kredi Kartları ve Perakende Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Nazan Somer, BDDK Başkanı'nın sözlerini şöyle yorumladı: "Yeni kart alanlar için 'kart ücreti ödemek istemiyorsanız o zaman başından anlaşmanızı ona göre yapın ya da kartı almayın' demek istedi. Burada bir ürün ve bir hizmet söz konusu. Kredi kartı önemli bir hizmet ve hayatı kolaylaştıran bir ürün. Ücret olmasını doğal karşılıyorum."

Basınla kahvaltılı toplantıda sohbet eden Somer, kart ücreti alan ve almayan bankaların olduğunu hatırlatarak, "Biz ilk yıl için kart ücreti almıyoruz. İkinci yıldan itibaren alıyoruz. Tüketici tercihini yapmakta özgürdür." dedi. Kredi kartı ücretleri konusunda her bankanın bir duruşu olduğunun altını çizen Somer, tüketicinin işine hangi banka ile çalışmak geliyorsa onunla çalışacağını, rekabetçi ortamda buna karışmanın doğru olmadığını kaydetti. Bankaların kredi kartı kullanımından gelen gelirlerinin ancak krediyi fonlamaya yettiğini, çağrı merkezi gibi hizmetlerin kredi kartı aidatlarından karşılandığını ifade ediyor.

Kredi kartı pazarında lideri plastik kart sayısıyla ölçmenin doğru olmadığını dile getiren Somer, doğru parametrenin harcama cirosu olduğuna işaret etti. Kart sayısına göre ikinci sırada yer alan banka, harcama cirosuna göre pazarın yüzde 21,4'ünü elinde bulundurarak lider konumda. 357 bin POS cihazına sahip olan Yapı Kredi, yüzde 22,1'lik pazar payıyla POS cihazı sayısında da pazar lideri. Kredi kartı sayısı, 2003'ten bugüne 6 yılda 2 katın üzerinde artış gösterdi. 19 milyon 863 bin olan sayı, 2009'da 44 milyon 393 bine ulaştı. Kullanım hacmi ise aynı tarihlerde 39 milyar liradan 202 milyar liraya yükseldi.

World kartı "Türkiye'nin en büyük alışveriş platformu" olarak tanımlayan Somer, bu başarılarını doğru iş modeli ve stratejisi uygulamış olmalarına bağladı. Türkiye'de kart sektörünün son 6 yılda 5 kat büyümesinde perakendecilerin etkisi olduğunu da sözlerine ekledi. Perakendecilerle beraber zeki pazarlama stratejilerinin rakamları bu seviyelere getirdiğini vurgulayan Genel Müdür Yardımcısı, "Hatta bu alanda perakendecilerin bankacıların vizyonunu açtığını söyleyebiliriz. Bankacılarla perakendeciler arasında kazan-kazan ilişkisi kuruldu." diye konuştu.

Kredi kartı sektöründe hacimsel olarak 2010'da yüzde 16 büyüme bekleniyor. World kartın buna paralel olarak büyüyeceğini aktaran Nazan Somer, kredi kartı sayısındaki büyümenin ise yüzde 3 civarında gerçekleşeceğini bildirdi. Bundan sonra daha az artışlar olacağını öngören Somer, krizin bu döneme denk gelmesiyle tüketicilerde cüzdanını konsolide etme yaklaşımı başladığını ancak kriz olmasa da kredi kartı artışlarında çok yüksek bir büyümenin zaten görülmeyeceğini belirtti. Avrupa ve Amerika'da nakit kartların kullanım oranlarının yüzde 50'ler seviyesinde olduğu bilgisini veren Somer, "Biz rakibimizi nakit olarak görüyoruz." ifadesini kullandı. İşi büyütmenin nakitten ne kadar pay alacaklarına bağlı olduğuna dikkat çeken Somer, yeni dönemde stratejilerinin daha müşteri odaklı olacağını dile getirdi. ZAMAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.