Mustafa SBS'de 3'te 3 yaptı

Mustafa SBS'de 3'te 3 yaptı

Üç yıl üst üste girdiği SBS'de 500 tam puan alan Antalyalı Mustafa Kurucu ulaşılması güç bir başarıya imza attı.

Seviye Belirleme Sınavı'na (SBS) giren bir milyon 18 bin öğrencinin meraklı bekleyişi, sınav sonuçlarının açıklanmasıyla son buldu. 8. sınıflar için 5 Haziran'da başlayan sınav maratonunun galibi Antalya Özel Manavgat İlköğretim Okulu öğrencisi Mustafa Kurucu. Son üç yılın sınav ve okul başarı puanlarına göre 500 tam puan alan Kurucu, böylelikle kırılması güç bir rekora da imza atmış oldu.

ALMANCA'DA İKİ SORU GEÇERSİZ

Sınavda ilk 10'da dereceye giren öğrenciler ve okulları arasında sadece 1 devlet okulunun olması ise dikkat çekti. SBS sonuçlarına göre adayların tercih başvurusu bugünden itibaren 20 Temmuz'a kadar alınacak. MEB resmi sitesine göre adaylar en fazla 12 tercih başvurusunda bulunabilecek.

Öte yandan SBS sonuçları değerlendirilirken, Almanca testine ait A kitapçığında 7., B kitapçığında ise 2. soru baskı hatası sebebiyle değerlendirme dışı bırakıldığı öğrenildi. Milli Eğitim Bakanlığı yazılı açıklamasında ,”İtiraza konu olan diğer sorulardaincelemeyi yapan kurul ve komisyonlar tarafından iptali gerektiren herhangi bir durum tespit edilmemiştir'' denildi.

'İleride kardiyolog olmayı istiyorum'

Başarıyı planlı ve düzenli çalışarak yakaladığını anlatan Kurucu bir gazetecinin, “Büyüyünce ne olmak istiyorsun? sorusuna, “Kardiyolog olmayı düşünüyorum” diyerek cevap verdi. Kurucu, yatmadan önce kitap okuduğunu, ikinci dönem daha fazla ders çalıştığını anlattı.
Stargazete

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.