Muş’ta kız çocukları eğitime kazandırılıyor

Muş’ta kız çocukları eğitime kazandırılıyor

Muş'ta özellikle kırsal kesimde ilköğretimden sonra orta öğretime devam etmeyen kız çocukları eğitim ve öğretime kazandırılıyor

Korkut ilçesinde bulanan Kız Yatılı Bölge İlköğretim Okulu'ndaki öğrenciler, gönüllü öğretmenler tarafından eğitime kazandırılmak amacı ile hafta sonları kursa tabi tutuluyor.

Bölgede, özellikle ilköğretimden sonra kız çocuklarını okula göndermek istemeyen velileri ikna eden öğretmenler, okulda yatılı kalan öğrencileri hafta sonları Korkut’tan merkeze getirerek, Seviye Belirleme Sınavı (SBS)’na hazırlıyor. Toplam 150 kız öğrenciyi SBS’ye hazırlayan öğretmenler, Korkut ilçesinden 33 kız öğrenciyi hafta sonu merkeze getirip götürüyor.

Korkut ilçesine bağlı Azapir Köyü'nde oturan ve Korkut Kız Yatılı Bölge İlköğretim Okulu'nda okuyan Hatice Alp, böyle bir imkandan faydalandıkları için ilçelerde ve köylerde yaşayan kız öğrencilerden daha şanslı olduklarını söyledi. Alp, gönüllü öğretmenlere kendilerine böyle bir imkan sundukları için teşekkür etti.

Gönüllü öğretmenler tarafından kendilerine böyle bir imkanın sunulacağını öğrendiklerinde çok sevindiklerini belirten Ayşe Tatlı isimli kız öğrenci de “Bize böyle bir imkan sunulacağını duyduğumda çok sevindim. Ailemin imkanı olmadığı için hem dershaneye gidemiyordum hem de ilköğretimden sonra orta öğretime devam etmek istemiyordum. Ama bize sunulan bu imkan sayesinde artık hem dershaneye gidiyorum hem de güzel bir lise kazanıp eğitimime devam edeceğim.” diye konuştu.

Tatlı, hafta sonları kendileri için kiralanan araç ile merkeze gelip gittiklerini belirterek, gönüllü öğretmenler tarafından verilen dersler dışında sosyal aktivitelere de katıldıklarını söyledi.

Dilan Turcan isimli öğrenci ise Korkut’tan Muş’a, SBS’ye hazırlanmak için geldiğini ifade ederek, “Bize burada öğretmenlerimiz çok iyi davranıyor. Biz de SBS’ye girip çok iyi bir lise kazanıp onların emeklerini boşa çıkarmayacağız inşallah. Ben ve arkadaşlarıma emek veren öğretmenlerime çok teşekkür ediyorum.” dedi

haber7

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.