Müdürlük Sınavı Uygulaması Ne Oldu?

Müdürlük Sınavı Uygulaması Ne Oldu?

Yapılan sınav Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü'nce değerlendirilerek sonucu 24 Temmuz 2006 Tarihinde açıklanmıştır.

“Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği” gereği MEB'in 12 Mayıs 2006 tarihli 0.23.09.01/ 40871 sayılı genelgesi doğrultusunda 30 Haziran 2006 tarihinde okul müdürlü atamak için “Düzey Belirleme”, müdür yardımcısı atamak için “seçme sınavı” yapılmıştır.
Yapılan sınav Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü'nce değerlendirilerek sonucu 24 Temmuz 2006 Tarihinde açıklanmıştır. Açıklanan sınav sonuçlarına göre müdür veya müdür yardımcısı atamaları yapılacaktı. Müdür yardımcısı atamaları kısmi de olsa yapılmıştır. Ancak düzey belirleme puanına göre atanacak müdür adaylarının atamaları bir türlü yapılmamıştır veya yaptırılmamıştır. Atamaların yapılamamasında bazen sendikaların atama yönetmeliklerindeki hukuka aykırı liyakatten uzak maddeleri iptal ettirmeleriyle atama yönetmeliğinin işlevsiz hale gelmesi yol açmıştır. Milli Eğitim Bakanlığı geçen süre zarfında yargıdan dönmeyecek bir “Yönetici atama ve yer değiştirme yönetmeliği” çıkaramamıştır. Bu yüzden yönetici atama yönetmeliklerinin yaşam süresi kısa olmuştur. Bu yüzden müdür adayları bir türlü düzey belirleme sınavına göre atanamamıştır.
Geçen süre müdür adaylarının aleyhine işlemiş ve yapılan sınavın geçerlilik süresi geçerlilik süresi 24 Temmuz 2006 yılında başlamış 24 Temmuz 2008 yılında sona ermiştir.

Geçen süre içerisinde müdür adaylarının lehine hiçbir düzenleme yapılmamıştır. 2 yıllık süre zarfında yönetmelik değişiklikleri yapılarak müdür yardımcısı adaylarının atamaları yapılmaya çalışılmış, ancak bu atamalarında hukuka aykırı olduğu gerekçesiyle yargıya taşınması sonucunda kısmi atamalar yapılabilmiştir. MEB bugüne kadar müdür yardımcılarını atayabilmek için yönetmelik üzerinde çeşitli değişiklikler yapmış ancak henüz müdür yardımcısı atamalarını tamamlayamamıştır. Hukuki süreç devam etmektedir. Bakanlık müdür yardımcısı atamalarını bitirmek için yoğun çaba sarf ederken “Müdürlük Düzey Belirleme Sınavı” sonucuna göre atanacak olan müdür adaylarını unutmuştur.

Okullarımız yaklaşık 2-3 yıldır vekaleten müdürler tarafından yürütülmektedir. Vekâleten yürütme görevi üzerinde bulunan müdürler ne zaman görevden alınacakları veya kendi yerlerine birileri atanacağı korkusuyla mesleki birimlerini okulun yararına kullanamamaktadır. Ve bu konuda bakanlığa “Memurlar. Biz” sitesi aracılığı ile yapılan sınav sonucunun akıbetini, atamaların yapılıp yapılmayacağını sormaktadırlar.

Ancak sınavların geçerlilik süresinin dolması müdür adaylarını üzüntüye sokmuş, geçen süre zarfında atamalarının yapılmaması müdür adaylarında ümitsizliğe neden olmuştur. İster istemez akıllarında bazı sorular oluşmuştur. Akıllarında oluşan soruları “memurlar.biz” olarak sormaktayız


1) Bakanlığımız “Düzey Belirleme Sınavı” sonucuna göre atama bekleyen müdür adaylarını ne zaman hatırlayacaktır.
2) Bakanlık bu sınavı atama yapmak için mi açmıştır yoksa eğitim teknolojileri genel müdürlüğüne para kazandırmak için mi açmıştır sorusu müdür adaylarının aklına gelmektedir
3) Sınavların geçerlilik süresi içinde neden atama yapılamamıştır yoksa atama yapılmak istenmemiş midir?
4) Atama işlemlerini zamanında yapmayan ya da yapmak istemeyen il Milli Eğitim Müdürleri hakkında yapılan bir işlem var mıdır?

Sorularının cevabı müdür adayları tarafından beklenilmektedir.

memurlar.biz

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum