Mitinge gitmedi diye işinden oldu

Mitinge gitmedi diye işinden oldu

Mitinge gitmedim diye işimden oldum

Ankara Büyükşehir'e bağlı taşeron bir firmada çalışan Merve Erşan'ın “Adalet ve Kalkınma Partisi'nin Ankara'da 29 Ağustos'ta düzenlediği mitinge katılmadığı gerekçesiyle işine son verildiği” iddia edildi.

ANKARA Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı taşeron bir firmada çalışan aynı zamanda Peyzaj Mimarları Odası üyesi olan Merve Erşan, “Adalet ve Kalkınma Partisi'nin düzenlediği Ankara mitingine katılmadığı gerekçesiyle işten çıkarıldığını” öne sürdü.
Erşan'ın iddialarına ilişkin Peyzaj Mimarları Odası Genel Başkanı Oğuz Yılmaz, Ankara Şube Başkanı Redife Kolçak'la birlikte dün bir basın toplantısı düzenledi.

Yılmaz, “AKP mitingine katılmak istemeyen Erşan'ın gerekçe belirtilmeden işten çıkarılması demokrasi ile bağdaşamaz. Özgür iradesini kullanarak mitinge gitmeyen üyemiz, miting günü şirket görevlisi tarafından aranarak iş hakkının fesih edildiğini bildirmiştir. Bize göre son derece yanlış olan bu uygulama, özgürlük ve demokrasiden yola çıkan hükümetin tam tersi bir tutum izlediğinin göstergesidir” dedi.

Yoklama iddiası

Çalıştığı firma tarafından hafta boyunca 29 Ağustos Pazar günü düzenlenen mitinge katılması konusunda baskı yapıldığının altını çizen Yılmaz, şunları söyledi:

“O gün miting alanında işçiler, yoklama yapılması için zorlanmıştır. Mitinge katılmanın ve yoklama yapmanın iş tanımı içinde olmadığını bildiren üyemiz, mitinge katılıp katılmayacağının demokratik tercihi olduğunu, yoklama talebini ise yerine getirmeyeceğini şirket yetkililerine bildirmiştir. Miting günü meslektaşımız aranarak işten çıkarılmıştır.

Belediyeyi kınıyoruz

“Üyelerimizin özlük haklarının koruyucusu olarak görev yürüten bizler, üyemizin uğradığı bu insanlık dışı psikolojik şiddeti ve demokratik tercihi nedeniyle işten çıkarılmasını kınıyoruz. AKP'nin baskıcı iktidarının bir başka yansıması olan bu olayın son olmasını istiyoruz.”

Erşan: Kotaları varmış

FİKİRLERİNİN yok sayılarak mitinge katılmaya zorlandığını, gitmediği için de işten çıkarıldığını savunan Merve Erşan, çalıştığı şirketin ismini dile getirmeden şu iddialarda bulundu:

“Günlerce mitinge katılmak için zorlandım. Mitinglerde kendilerine ayrılan kotayı doldurmak zorunda olduklarını söyleyen şirket yetkilileri, son güne kadar beni aramaya devam ettiler. Eğitim aldığım okulda bana amigoluk yapmayı, yalan söylemeyi, tarafı olmadığım bir düşünceyi zorla kabul etmeyi öğretmediler. Ben böyle demokratik olmayan bir şeye taraf ve köprü olmak istemedim. Sonuç olarak da işten çıkarıldım ve işsizim. Mevlana'nın bir sözü vardır, 'Hayatını alt üst etmekten korkma. Belki altı üstünden daha iyidir.”


Hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.