‘Minik Başbakan’ gerçeğini aratmadı !

‘Minik Başbakan’ gerçeğini aratmadı !

En tuzak sorulara kaçamak cevaplar: "Revizyondan bahsetmeyin.. Zam yapmak isterdim ama durumumuz yok.. Azeri dostlarımızı üzmeyiz.."

Haber3.com

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Başbakan Erdoğan ve kabinedeki bakanlar, koltuklarını temsili olarak 'çocuklara' bıraktı.

Başbakan Erdoğan'ın makam koltuğuna oturarak, basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Gülce Ecem Uçar gazetecilerin sorularına verdiği politik cevaplar ile dikkat çekti.

KABİNEDE REVİZYON

Bir gazetecinin gündemle ilgili olarak “Kabinede revizyon yapmayı düşünüyor musunuz?” sorusuna minik Gülce, “Daha yeni oturdum, revizyondan bahsetmeyin lütfen” diyerek yanıt verdi, Başbakan salondakileri kahkahaya boğdu.

ZAM VAR MI?

Diğer yandan 'çocuk başbakan' gerçeğini aratmadı. Bir 'çocuk bakanın' “Zam yapacak mısınız?” sorusuna “İsterdim ama durumumuz yok” diye yanıt verdi. 'Çocuk bakanın' memurlara ve işçilere zam isteklerini, küresel krizi bahane ederek geçiştiren 'küçük Başbakan' herkesi güldürdü.

BAKANLARA TALİMAT

'Minik başbakan' Milli Eğitim Bakanı'na da talimat verdi: “Tüm il milli eğitim müdürlerine talimat verin. Okulları daha çok ziyaret edilsin, tüm çocukların okula gitmesini sağlayın..”

ERMENİSTAN KAPISI AÇILACAK MI?

Bir 'küçük bakan' gündemin 1. maddesi halinde olan Ermenistan sınır kapısının açılıp açılmayacağını sordu. 'Minik başbakan' burada da politik konuştu ve “Biz bu konuda Azeri dostlarımızı üzecek bir şey yapmayız..” dedi.

1 MAYIS'LA İLGİLİ NE DÜŞÜNÜYORSUNUZ?

“1 Mayıs işçilerimiz için önemli bir gün. Biz herkesin yürüyüş yapma hakkı olduğunu biliyoruz. Ama bunu siyasi amaçla yapmamalarını istiyoruz. İşçilerimize güveniyoruz, yapmayacaklarını biliyoruz. İnşallah yapmazlar..”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.