Milli Eğitim'e Yapılan Atama Listesi Tuttu

Milli Eğitim'e Yapılan Atama Listesi Tuttu

MEB'in şubat ayında yurtdışındaki eğitim müşavirlikleri sınavında kazanacaklar listesinin yer aldığı dilekçe gerçek çıktı.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın şubat ayında yurtdışındaki eğitim müşavirlikleri sınavında kazanacaklar listesinin yer aldığı dilekçe gerçek çıktı. Sınavı kazanan bakanlık bürokratlarının 4'ü listede yer alan isimler.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın yurtdışı eğitim müşavirliklerine atanacak personele ilişkin yaptığı 2 sınav ve görevlendirme kararları, çok tartışılacak. Bakanlık, 2008 yılı Temmuz ayında ilk defa Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan ve Türkmenistan'ın eğitim müşavirlikleri için sınav açtı. Sözlü yapılan sınav sonucu puanlara göre Azerbaycan'a Halis Koyuncuoğlu, Kazakistan'a Kadir Çetin, Kırgızistan'a Nazmi Bozdoğan, Özbekistan'a Cünayd Albayrakoğlu, Türkmenistan'a da Ömer Kalay atandı.
Sözlü sınavda düşük puan alan bakanlık bürokratı Kazım Kılıç, sınavın hukuka aykırı olduğu, uygun kriterlerde olmadığı ve sözlülerin tutanak altına alınmadığı gerekçesiyle Danıştay'a dava açtı. Danıştay 17 Eylül 2009 tarihinde sınavı iptal etti.

Bakanlık iptal kararı üzerine yeni bir sınav açmak zorunda kaldı.

DÖRT KERE UYARILDI

Sınav ilanı yapıldıktan sonra Kazım Kılıç, Bakanlığa 4 dilekçe sundu. Dilekçelerde özetle, 'Bu sınavda da sübjektif, taraflı ve kasıtlı, hatta ön yargılı işlemlerin yapılacağı kuşkusu vardır' denildi.

8 Şubat tarihinde yapılan sınavda 5 kişilik komisyon adaylara puan verdi. En yüksek puanlar ise beklenildiği gibi çıktı. İlk 7 sırada yer alan 5 isim tanıdık. Daha önce görevlendirilen 5 isimden 3'ü olan Kadir Çetin, Halis Koyuncuoğlu ve Ömer Kalay ilk 3'te yer aldı. Sınavda 4'üncü Bakanlık Hukuk Müşaviri Osman Çelik oldu. 5'inci de Mahir Ünlü olurken 6'ncı Nazmi Bozdoğan 7'nci Cüneyd Albayrakoğlu oldu. 4'üncü olan Osman Çelik görevden çekilince 6'ncı sırada olan ve daha önce Kırgızistan'a atanan Bozdoğan 5'inci olarak listeye girdi.

Akşam

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum