Milli Eğitim Rezaleti Parçalanmış okul

Milli Eğitim Rezaleti Parçalanmış okul

Mehmet Akif İ.Okulu öğrencileri, daha önce her gün 4 km yol yürüyerek gittikleri Ömer Seyfettin İlköğretim Okulundan alınıp okul öğrencileri üç parçaya bölündü.

LİSE İLE İLKÖĞRETİM BİR ARADA!

Lise ile ilköğretim öğrencilerinin bir arada eğitim görmesi gibi bir durumla karşı karşıya kalan Mehmet Akif İlköğretim Okulu öğrencilerinin bir kısmı Arif Nihat Asya Lisesinin binasına gönderildi. Burada büyük abileri ve ablaları ile birlikte eğitim görmek zorunda kalan öğrenciler fiziki şartların zorluğunu her ders ve her teneffüste yaşamaya devam ediyorlar.

Bir kısım öğrencileri de Türkan Mehmet Akcan ilköğretim okulu'na nakil yoluyla gönderilen okul öğrencileri eğitim hayatlarının tamamen bölünmesi ile karşı karşıya kaldılar.

ÇINAR-DER VE MEHMET AKİF İLKÖĞRETİM OKULU AYNI BİNADA…!

Mehmet Akif İlköğretim Okulu öğrencilerinin üçüncü kısmı da şimdilerde ÇINAR-DER 'in kullandığı bilinen Şehitkamil Bedri İncetahtacı Sosyal tesislerine sabahçı grup olarak eğitim öğretime devam etmektedirler. Sosyal tesislerin eğitim öğretim için ne kadar uygun ve elverişli olacağını düşünmeyen sayın yetkililerin bu duruma bir an önce çare olmaları veliler tarafından beklenmektedir.

Mahallede aynı okula devam eden kardeşlerin de bu şekilde parçalandığı bu uygulamada, kardeşlerden birinin bir okula, diğerinin diğer okula veya tesise gönderilmesi ailelerin de zor durumda kalmasına, okul çıkışlarında öğrencilerin alınması noktasında zorluklarla karşı karşıya kalınmasına sebep olmaktadır.

HİÇ BİR TEDBİR ALINMAYAN İNŞAAT ALANI…!

Şu an hala inşaatı devam eden okulda 1. sınıf öğrencilerin hiç bir tedbir alınmayan inşaat alanında eğitim öğretim görmeside adeta kazalara davetiye çıkarmaktadır.

Taşımalı eğitimle bir çok yere öğrenci taşıyan ilçe milli eğitimin bu duruma çare bulmaması veliler tarafından bir çok defa çeşitli eylemlerle gündeme getirilmesine rağmen bu durumun halen devam etmesi mahalle halkını ve öğrencileri adeta eğitimden soğutmakta, okul kavramının o minik öğrencilerin zihniyetinde tamamen olumsuz bir kavram olarak yer almasına sebep olmaktadır..

Okulun yıkılmasından öğrenciler kadar yakından etkilenen veliler durumu defalarca yetkililere bildirdiklerini ancak kimsenin olaya el atmadığını söylediler.
Çocuklarının okulun yıkılmasıyla birlikte eğitim hayatlarının adeta işkenceye döndüğünü kaydeden bir çok veli, “Biz çocuklarımızı bu şekilde okula göndermek istemiyoruz. Çocuklarımız sorunlar yaşıyor. Bunun için valiliğe, kaymakamlığa ve milli eğitime gittik ancak hiçbir şey anlayamadık. 18 yaşında kız çocuklarımız var bunları geç saatlere kadar yollara nasıl güvenelim. Kız çocuğunu okutun diyorlar geç saatlere kadar kız çocuklarımızı okula nasıl gönderelim. . Başbakanın bu konuya duyarlı olmasını istiyoruz. Buranın yolları çok tehlikeli ve büyük korku yaşıyoruz. Eğitim eğitim diyorlar ancak bu eğitim yollarda geçiyor. Böyle eğitim olmaz. dediler.



kamudan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.