Milli Eğitim Müdüründen Savunma

Milli Eğitim Müdüründen Savunma

Gaziantep Milli Eğitim Müdür Vekili Atak: Protokole çay ve su servisi yapan öğrenciler, Anadolu Turizm Meslek Lisesi öğrencileridir

Gaziantep Milli Eğitim Müdür Vekili Fikret Atak, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda, protokole çay ve su servisi yapan çocukların, Anadolu Turizm Meslek Lisesi öğrencileri olduğunu söyledi. 23 Nisan'da çocukların çalıştırıldığı iddiası üzerine açıklama yapan Fikret Atak, çay ve su servisi yapan lise öğrencilerinin Turizm Meslek Lisesi öğrencisi olduğu ve bu uygulamanın her yıl yapıldığını dile getirdi.

Bir gazetenin internet sitesinde, "Bu görüntü 23 Nisan'a hiç yakışmadı' başlıklı haberde görülen çocukların ilköğretim okulu öğrencisi olmadığını ifade eden Atak, haberi okuyunca şaşırdığını dile getirdi. Habere konu olan öğrencilerin, bugüne kadar yapılan hemen hemen bütün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda görev aldığını kaydeden Atak, şöyle dedi: "İlla böyle bir uygulama yapılması şart değil, ama bu öğrenciler ilköğretim okulu öğrencisi değil. 1'i kız, 3'ü erkek olmak 4 öğrenci, şehrimizde bulunan Anadolu Turizm Meslek Lisesi öğrencileridir. Malum olduğu üzere bu meslek lisesinde, meslek öğretilmektedir. Burada, servis, mutfak gibi bölümler vardır. Yani bir nevi bu öğrencilerimiz, mesleklerini icra etmektedir. Bunda bir sorun görmüyorum, bundan önceki bayramlarda da bu uygulama yapıldı. Bunda da hiçbir mahsur görmüyorum. Gerçekten şok oldum, bazı düşünceler meslek liselinin üniversite gitmemesini istiyor, o zaman meslekte öğretmeyelim. Bayramımız, çok mükemmel geçti. Hiç tenkit edilecek bir şey yok. Böyle çok güzel bir olayı, lüzumsuz bir haberle örtmek çok hoş olmadı."
zaman

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.