Mili Eğitim Bakanı Ve Müsteşarı İstifa Etsin

Mili Eğitim Bakanı Ve Müsteşarı İstifa Etsin

Mili Eğitim Bakanı Ve Müsteşarı İstifa Etsin

Bilindiği üzere daha önceki yıllarda Danıştay tarafından sözlü sınavı öngören yönetmelikler iptal edilmişti. Ancak Milli Eğitim Bakanlığı, hak etmeyen yandaşlarının okul müdürü olabilmesi için “Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumu Yöneticileri Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği” adıyla yeni bir yönetmelik hazırlamıştır. 04.08.2013 tarih ve 28728 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan yönetmelikle; okul yöneticisi olacak olanların yazılı sınav yanında sözlü sınav sonucunda belirlenmesi ön görülmüştür. Bu yönetmelikle müdür atamalarına esas teşkil eden yazılı sınavın yüzde 70’i, mülakatın yüzde 30’u ve ek 1 puanları esas alınmıştır. Buna göre, sınavdan 100 puan alan bir adayın mülakatta 50 alması durumunda atanma şansı kalmamaktadır. Bu sistem tam anlamıyla kişi kayırmaya yönelik sübjektif ve bir zulüm sistemidir.

Sözlü Sınav Komisyonları, çeşitli illerde okul müdürlüğü için yapılan ve yapılmaya devam edilen sözlü sınavlarda müdür adaylarının alenen hakkını gasp etmektedir. Nitekim Kırıkkale ilinde yazılı sınav birincisi olan bir üyemize sözlüden 34 puan verilerek yazılıda onuncu sırada bulunan sarı sendika üyesine sözlüden 100 tam puan verilmesi sonucunda üyemizin önüne geçirilmiştir. Bu durum aşağı yukarı bütün illerde aynıdır. Örnek verecek olursak Bursa ilinde sözlü sınavından 90 üzeri puan verilenlerin % 95’i sarı sendikanın üyeleridir. Ankara, Hatay, Afyon, İzmir, Eskişehir, Denizli, Zonguldak, Tokat, Konya, Gaziantep, Muş, Düzce… illerinde de durum aynıdır.

Milli Eğitim Bakanlığını uyarmamıza rağmen haksız ve hukuksuz sözlü sınav uygulamasının alenen taraflı ve zulüm derecesinde bütün şiddeti ile devam ettirilmesine bir anlam verilememektedir.

İstanbul’da okul müdürlüğü için belirlenen sözlü sınav komisyonunun son dakikada sarı sendikanın isteği doğrultusunda Bakanlık tarafından müdahale edilerek değiştirilmesindeki amacın ve Bakanlığın sözlü sınavın kamerayla kayıt altına alınmasını istememesindeki gerçek niyetinin ne olduğu açıkça ortaya çıkmıştır.

Bu rezilliklerden sonra sözlü sınavlar iptal edilmeli, eğitim camiasında huzursuzluğa ve kaosa neden olan Milli Eğitim Bakanı ve Müsteşarı istifa etmelidir.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

         Yrd. Doç. Dr. M. Hanefi Bostan

Türkiye Kamu Sen ve Türk Eğitim Sen

İstanbul İl Başkanı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.