MHP: Şahin imzalı liste bizde de var

MHP: Şahin imzalı liste bizde de var

Anayasa teklifi metninde TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'in de imzasının bulunduğu iki ayrı listenin ortaya çıkması, TBMM'de etik tartışması yarattı.

CHP'nin “skandal” olarak açıkladığı Şahin imzalı listenin bir kopyası MHP'den de çıktı. Teklifteki imzaların, AK Parti yönetiminin milletvekillerinden “açığa imza” yöntemiyle daha önce topladığı listeyle karıştığı tahmin ediliyor.


TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, “Çakma metin, korsan imza” iddiasını sürdürerek, “CHP'yi oyuna getirmişler. Savcılığa suç duyurusunda bulunacağım. Kim yaptıysa bulunsun, hesabını versin. Teklifi görüşmemize bir engel yok” dedi.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, kendilerinin Meclis Başkanlığı'ndan aldıkları metnin, CHP'nin açıkladığı liste olduğunu söyledi. Listede Şahin'in imzası bulunduğunu, Ak Parti'den istifa eden Fevzi İşbaşaran'ın imzasının daksil ile silindiğini vurgulayan Vural, “Başkanlığa verilen ile komisyona giden arasında fark var. Bunlar daha önceden imzalatılmış. Burada milletvekilinin imzası var ama iradesi yok. Açığa atılmış imzaların üzerine Anayasa değişikliği konulmuş” diye konuştu.

CHP Grup Başkanvekili Hakkı Süha Okay, teklifin sadece üst yazıdaki 7 milletvekilinin imzasıyla verildiğini ve komisyonda görüşülemeyeceğini söyledi. Okay düzenlediği basın toplantısında şunları söyledi: “Elde iki tane imzalı metin var, ama ikinci sayfadaki imzalar arasında ciddi farklılık var. Meclis Başkanlığı'na sunulduktan sonra muhtemelen yeni ikinci sayfa oluşturulmuştur. Partinin depo imzalarını Anayasa değişikliğinde kullanamazlar. İmza sahteciliği tartışması var, bu Anayasa Mahkemesi'ne kadar götürülecek.”

Olayı ortaya çıkaran CHP'li İsa Gök de, “Demek ki ellerinde depo imzalar var. İmzalar peşin atılıyor, vekiller ne imzaladığını bilmiyorlar. Açığa atılan imzaların hangi teklifte nasıl kullanılacağına AKP üst yönetimi karar veriyor” dedi.

Hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.