MHP: Gülen etkili oldu

MHP: Gülen etkili oldu

Fethullah Gülen'in çağrısı doğrultusunda MHP tabanından 'evet'e yönelik kaymalar olduğu değerlendirmesi yapıldı


MHP: Gülen etkili oldu
Fethullah Gülen'in çağrısı doğrultusunda MHP tabanından 'evet'e yönelik kaymalar olduğu değerlendirmesi yapıldı
00:53 | 13 Eylül 2010

Yorum yaz Arkadaşına gönderSitene ekleSayfayı yazdırRSSAA+-

MHP yönetimi üç aşamalı bir yol haritası belirledi. Yönetimde “Evet” oylarında Gülen cemaatinin MHP içinde etkili olduğu saptamasını yapanlar bulunuyor.
ÖNDER YILMAZ Ankara

Anayasa değişikliğine ilişkin referandumda alınan yüzde 42'lik “hayır” sonucunun ardından özeleştiri yapan MHP yönetimi, önümüzdeki süreç için üç aşamalı yol haritası belirledi.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, kurmaylarıyla yaptığı ilk değerlendirmede, “Biz ikaz görevimizi yaptık. Taktir milletin. Bundan sonra yolumuza devam ederek genel seçimlere var gücümüzle daha iyi hazırlanacağız” dedi. “Kalelerinde hüsrana uğradı” tespitlerine tepki gösteren MHP yönetimi, referandumda Fethullah Gülen başta olmak üzere cemaatlerin “evet” oyu üzerinde etkileri olduğuna da dikkat çekti.
Bahçeli, dün kesinleşen referandum sonuçlarını ve farklı kesimlerden gelen tepkileri kurmaylarıyla bir araya gelerek değerlendirdi. Bahçeli'nin yüzde 42'lik sonucu başarılı bulmadığı, ancak MHP'nin kalelerinde ve belediye başkanlıklarını kazandığı illerde hüsrana uğradığı değerlendirmelerine tepki gösterdiği öğrenildi. MHP önümüzdeki süreçte ne yapılacağı konusunda üç odaklı yol haritası belirledi. Yol haritası şöyle şekillendi:
“İlk olarak AKP hükümetinin yürüttüğü demokratik açılım, PKK açılımı ve yıkım projesi millete anlatılmaya devam edilecek. Referandum sonuçlarının bu gayretleri etkilemesine izin verilmeyecek. İkinci olarak yeni anayasa konusunda girişimlerde bulunacak Son olarak MHP iktidara yönelik yürüyüşünü kararlılıkla sürdürecek. Bu konuda parti karar organları, parti teşkilatları, il başkanları, belediye yönetimleri değerlendirme toplantıları yapacak.”

Cemaatler etkili oldu
MHP yönetimi, referandumda cemaatlerin etkisini de ele aldı. Özellikle Fethullah Gülen'in çağrısı doğrultusunda MHP tabanından 'evet'e yönelik kaymalar olduğu değerlendirmesi de seslendirilirken, vatandaşın, 'camaat-tarikat-siyaset üçgeninde sıkınştırıldığı' değerlendirmesi yapıldı. Paçacı bu konuda, “Türkiye'de dini eksenli bir devlet yapısına kayma var” dedi.

Milliyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.