MHP davete katılacak

MHP davete katılacak

MHP, Gül'ün davetiyede “Türkiye Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Bayan Gül” ibaresine yer verdiği ve teke indirdiği 29 Ekim resepsiyonuna katılma kararı aldı.

MHP Genel Sekreteri Paçacı şunları söyledi: “Biz katılma kararı aldık. CHP türbanın Cumhurbaşkanlığı Köşkü'ne taşınacağı gerekçesiyle katılmıyor. Biz MHP olarak Meclis zemininde ve siyasette tartışılan konuların Cumhurbaşkanlığı makamına taşınmaması görüşündeyiz. Resepsiyon bir Cumhuriyet kutlamasıdır. Başı kapalı olan bir hanımefendi bu kutlamaya katılmak istiyorsa katılmalıdır. Kaldı ki cumhuriyeti ve onun temel ilkelerini savunan bir siyasi partinin böyle bir kutlamaya katılmaması doğru davranış olmaz.”

Askerler gelecek mi? Köşk'ün tek resepsiyon kararı nedeniyle TSK komuta kademesinin katılıp katılmayacağı, katılırlarsa Gül'ün türbanlı eşiyle tokalaşıp tokalaşmayacakları merak konusu oldu. Genelkurmay 2. Başkanı Org. Aslan Güner, Ankara Garnizon Komutanlığı sırasında Gül için Esenboğa'da düzenlenen törenlerde Hayrünnisa Gül'le tokalaşmıyordu. Bu nedenle son YAŞ'ta, Güner'in Jandarma Genel Komutanlığı'na atanmasına hükümetin karşı çıktığı kulislere yansımıştı. Gül'ün, tek resepsiyon yapacağını Genelkurmay Başkanı Org. Işık Koşener'e bildirdiği ifade edilmişti. Ancak kulislerde, askerlerin türbanın kamusal alanda takılamayacağı düşüncesiyle resepsiyona katılmama eğiliminde olduğu konuşuluyor.

Milliyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.