Mesleki eğitime uluslararası diploma

Mesleki eğitime uluslararası diploma

UÜ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulunda ''makine'' ve ''otomotiv'' programlarında verilen eğitim, mesleki eğitim alanında dünyaca kabul gören EDEXCEL tarafından akredite edildi.

Uludağ Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulunun makine ve otomotiv programlarında verilen eğitim, mesleki eğitim alanında dünyaca kabul gören EDEXCEL tarafından akredite edildi. UÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, UÜ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Türkiye'de akreditasyon için başvuran 11 meslek yüksekokulu arasında akrediteye hak kazanan ilk kurum oldu.

Üniversite, akreditasyon sürecinin tamamlanmasının ardından, İngiltere'deki Thames Gateway College ile otomotiv programında, City College Brighton and Hove ile de makine programında çifte diploma vermeyi öngören işbirliği protokolünü imzaladı. Böylece, 2010-2011 dönemi için, kılavuzdan İngilizce eğitim veren bu iki bölümü tercih eden öğrenciler, eğitimlerini hem Bursa'da hem de İngiltere'de yapacaklar ve çifte diplomaya sahip olacak.

Üniversiteye sınavsız dikey geçiş

Öğrenciler, tüm dünyada geçerli olan EDEXCEL akreditasyonuna sahip HND diplomasının yanı sıra Uludağ Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulundan önlisans diplomasını almaya hak kazanacak.Bu programlardan mezun olanlar, dikey geçiş sınavına girmeksizin, İngilizce eğitim veren yurtiçi veya yurtdışı üniversitelerde doğrudan lisans eğitimlerini tamamlayarak mühendis olabilecek.

UÜ Rektörü Prof. Dr. Mete Cengiz, Türkiye'de özellikle lisans düzeyinde yükseköğretime büyük bir ilgi olduğunu, bu ilginin ön lisans düzeyinde mesleki eğitime kaydırılması gerektiğini, EDEXCEL ile akreditasyon sürecinin de bu amaçla başlatıldığını bildirdi. Cengiz, Türkiye'deki meslek yüksekokullarında öğrenim gören öğrencilerin, her iki ülkede de tanınan çifte diploma almalarını sağlamak amacıyla YÖK tarafından UÜ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulunun makine ve otomotiv programlarında pilot olarak başlatılan projenin, başarılı olması halinde diğer programlarda da yaygınlaştırılacağını ifade etti.

sabah

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum