Merkel bu fotoğrafa iyi baksın!

Merkel bu fotoğrafa iyi baksın!

Almanya Başbakanı Angela Merkel'in, 'çok kültürlülük' kavramının iflas ettiğini söylemesinin ardından Alman gazetesi Die Welt, ülkede başarılı olmuş ve aralarında 4 Türk kadının yer aldığı başörtülü 5 Müslüman kadının portresini gündeme taşıdı




Almanya Başbakanı Angela Merkel'in, "çok kültürlülüğün başarısız kaldığına inandığını" söylemesi ülkede göçmenlere yönelik tutumu daha da belirginleştirirken, Hamburg Eyaleti İçişleri Bakanı Heino Vahldieck ise son açıklamaları ile ateşi daha da körükledi. Alman toplumuna uyum sağlamak isteyen göçmenlere şans tanınması, ancak uyum sağlamak istemeyen ve ağır suça meyilli göçmenlerin ülkelerine gönderilmesi gerektiğini savunan Vahldieck, "Uyum sağlamak istemeyen göçmenlere ihtiyacımız yok" dedi.
Göçmenler üzerinde yaşanan polemikler hız kazanarak devam ederken, Alman "Die Welt" gazetesinin yer verdiği, aralarında 4 Türk'ün de bulunduğu "başarılı 5 Müslüman kadın" portresi, Merkel'in sözlerine net bir cevap oldu. Gazetenin internet sayfasında yer alan haberde, mimar Ayşe Uslu-Marschalkowski, avukat Nurhan Soykan, tasarımcı Yeliz Kesmen, Bonn Belediye Meclisi Üyesi Hülya Doğan ve Sosyolog Rufeyda El Mustafa tanıtıldı.

AYRIMCILIĞA UĞRADILAR

Mimar Uslu-Marschalkowski, ailesi ile birlikte Almanya'ya geldiğinde önceleri ayrımcılığa uğrama-yacağına inandı, ancak çok iyi bir not ortalamasıyla mimar olmasına rağmen hiçbir yerde iş bulamadı. Bu nedenle bağımsız olarak çalışmaya başladı. Avukat Soykan da Almanya'da başörtü sebebiyle ayrımcılığa uğrayacağını düşündüğü için uzun yıllar başörtüsü takmadı, hukuk öğrenimini tamamladıktan sonra bir avukatlık bürosu açtı. Almanya'da doğup büyümüş ve bir dönem Londra'da yaşamış olan tasarımcı Kesmen de 26 yaşında kendi isteği ile başörtüsü takmaya başladı.


yeni şafak


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.