Merakla beklenen Fed tutanakları açıklandı! Altın fiyatları ne olacak?

Merakla beklenen Fed tutanakları açıklandı! Altın fiyatları ne olacak?

Altın fiyatlarının kritik bir dönüm noktası olan Fed tutanakları açıklanırken altın fiyatlarında kısmi geri çekilme gözlemlendi. Bir çok ekonomist altın fiyatlarında risklerin azaldığını belirtildi.

Para piyasalarında merakla beklenen ABD Merkez Bankası’nın tutanaklar dün akşam açıklandı. Altın fiyatları açıklanan Fed tutanaklarıyla geriledi.
Altın fiyatlarını rahatlatan açıklama Federal Açık Piyasa Komitesi üyeleri tarafından dün akşam verildi. Fed tutanaklarında varlık alımının azaltılması için 2021 yılı sonu hedef gösterilirken, Fed'in ABD ekonomisini desteklemek için tüm araçlarını kullanma taahhüdünü yeniden teyit edildi. Tutanaklarda ayrıca Komite'nin maksimum istihdam ve fiyat istikrarı hedefleri de desteklendi.

Fed üyeleri uygulanan sıkı duruşun mümkün olan istihdamı yerine getirmenin yanında yüzde iki olan enflasyona ve yüzde ikiye iyi çıpalanmış uzun vadeli enflasyon hedefine zaman içinde geri kazanmada uygun olduğunu teyit ettiler.

ALTIN FİYATLARI İÇİN KİM NE SÖYLEDİ?
Fed tutanaklarının açıklanmasından sonra altın fiyatı için görüşlerini belirten DailyFX Stratejisti Margaret Yang Jackson Hole toplantısında 2021 yılının sonu için ilan edilecek bir varlık alımı azaltımı durumunun fiyatladığının altını çizerken altın için kısa vadede aşağı yönlü risklerin sınırlı olduğunu açıkladı

OANDA Kıdemli Piyasa Analisti Edward Moya ise Fed’in açıkladığı tutanaklarla Jackson Hole sempozyumunda yapılacak bir varlık alımı azaltımı duyurusu ihtimalinin sona erdiğini ifade ederken “Eğer altın fiyatları bu hafta 1.800 doları kırarsa bir dahaki direnç 1.850 dolar seviyesi olacak” analizinde bulundu.

Fed’den sonra Ons altın ve gram altın fiyatı ne oldu?
Amerika’da öngörülenden kuvvetli gelen tarım dışı istihdam verisi sonrasında gün içi işlemlerde 1.700 doların altını gören ons altın, delta varyantının ekonomik toparlanmayı baskılayabileceğine dair kaygılarla düşüşlerin bir kısmını geri kazanırken 1.780 doların üzerine yükselmişti. Ons altın, çarşamba günü Fed tutanakları sonrasında yeniden 1.780 doların altına inerek 1.779 dolar civarında alıcı buluyor.

Dolar kurunda son günlerde yaşanan düşüş ve küresel altın fiyatlarındaki dalgalı seyir arasında sıkışan gram altın, dolar kurunun 8,43’e düşmesine rağmen küresel altın fiyatlarının tutanaklar sonrasında gerilemesiyle 485 TL civarında seyrediyor.

 

Kaynak : Milli Gazete

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.