Memurenin dikkati 2 milyonluk vurgunu önledi

Memurenin dikkati 2 milyonluk vurgunu önledi

BOSTANCI'da 2 milyon lira değerindeki bir arsayı 6 varisi adına çıkardıkları sahte kimliklerle satmaya kalkan şebeke, tapu dairesinde çalışan bir memurenin dikkati sayesinde yakalandı. Kimliklerden şüplenerek nüfus müdürlüğüne yazılan yazıyla arsanın gerç

Kadıköy Tapu Dairesi'ne başvuran ve kendisini Muhammet Yahya Taş olarak tanıtan bir kişi 4 kardeş ve annesinden aldığı vekaletlerle 1999 yılında ölen babası Lütfi Taş'a ait arsayı satmak istediğini söyledi. Piyasa değeri yaklaşık 2 milyon lira olan 700 metrekare arsayı alacak olan mütaheahhit E.K. ile birlikte tapu dairesinde işlem yapmak için sıra bekleyen sözde Muhammet Yahya Taş'ın hareketlerinden şüphelenen tapu memuresi bilgisayarlarda arıza olduğunu bir hafta sonra gelmelerini söyledi.

Bu arada gelenlerin bıraktığı vekaletlerdeki bilgilerin doğru olup olmadığının anlaşılması için nüfus müdürlüklerine yazı yazıldı. Gelen cevapta kimlik bilgileri eşleşirken, fotoğrafların başka kişilere ait olduğu ortaya çıktı. Belgelerin sahte olduğu anlaşılınca İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından soruşturma başlatıldı.

Tapu dairesine işlem yapmak için 15 Ekim günü saat 16.00'ya randevu verilen zanlılar gelmedi.

Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri bir hafta tapu dairesi önünde bekledi. 22 Ekim günü sabah saatlerinde satış yapacaklarını zannederek adliyeye gelen Serdar Ü. (33) ile Metin Güven S. (24) gözaltına alındı. Serdar Ü.'nün üzerinden Muhammet Yahya Taş'a ait bir ehliyet ve kimlik belgesi çıktı.

Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirilen zanlılardan Serdar Ü. sahte belgelerle satış yapmaya çalıştıklarını itiraf etti. Gözaltına alınan Metin Güven S.'nin ise alıcı müteahhit E.K. ile aracı olduğu öğrenildi. Yetkililer olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü zanlıların arsa sahibi Muhammet Yahya Taş ile anne ve kardeşlerinin kimlik bilgilerine nasıl ulaştıklarının araştırıyor. Şebekenin sahte kimliklerle arsa sahibi kardeşlerin yerine geçerek noterlerde vekalet veren üyelerini yakalamak için operasyonlar sürüyor.

hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.