Memura yeni zam teklifi yok!..

Memura yeni zam teklifi yok!..

Hükümet, memur maaşlarına gelecek yıl yapılacak zam konusunda Türkiye Kamu-Sen'e yeni öneride bulunmadı

Devlet Bakanı Hayati Yazıcı başkanlığında, Başbakanlık Merkez Bina'da yapılan toplantıya Kamu İşveren Kurulu üyeleri, Türkiye Kamu-Sen ve konfederasyona bağlı yetkili sendikaların yönetici ve uzmanları katıldı.

Hükümetin önerisini kabul eden Memur-Sen ve görüşmelerden çekilen KESK ise toplantıya çağrılmadı.

Toplantıda Uzlaştırma Kurulu'nun memur maaşlarına gelecek yıl yapılacak zam konusunda taban aylık için önerdiği artış değerlendirildi.

Kamu İşveren Kurulu, Uzlaştırma Kurulu'nun kararını kabul etmedi, maaş zammı konusunda da yeni bir öneride bulunmadı.

Yazıcı: Konu Bakanlar Kurulu'nda

Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, 2011 yılı memur maaşlarına ilişkin müzakere sürecinin bittiğini belirterek, Konu Bakanlar Kurulu'ndadır. Bakanlar Kurulu da bu konuları Bütçe Kanunu'na 29 Ağustos'taki tutanakta yer aldığı şekliyle yansıtacaktır dedi.

Kamu İşveren Kurulu ile Türkiye Kamu-Sen'in Uzlaştırma Kurulu kararını değerlendirmek için Başbakanlık Merkez Bina'da yaptığı toplantının ardından açıklamada bulunan Yazıcı, toplantıda, konfederasyon ve Kamu İşveren Kurulu'nun konuya ilişkin görüşlerini sorduğunu söyledi.

Toplu görüşmenin son gününde Türkiye Kamu-Sen'in tutanağı imzalamadan ayrıldığını, Memur-Sen'in bağlı 5 yetkili sendika ile mutabakata imza attığını ve oy çokluğu ile mutabakat metninin düzenlendiğini anlatan Yazıcı, yasada bu tür mutabakatların mutlaka oy birliğiyle olması gerektiği konusunda düzenleme bulunmadığını ifade etti.

Yazıcı, Öyle bir düzenleme olmadığına göre oy çokluğuyla mutabakat zaptıdır ve sürecin o aşamada bittiği anlamına gelir. Dolayısıyla biz oluşmuş mutabakat zaptını Bakanlar Kurulu'na gönderdik diye konuştu.

Yazıcı, 2011 yılı memur maaşlarına ilişkin müzakere süreci bu aşamada bitmiştir, konu Bakanlar Kurulu'ndadır. Bakanlar Kurulu da bu konuları Bütçe Kanunu'na 29 Ağustostaki tutanakta yer aldığı şekliyle yansıtacaktır. Çalışmalarımız bundan ibarettir dedi.

Kamu-Sen: İktidar talepleri görmezden geldi

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, İktidar bugün de kamu görevlilerinin taleplerini görmezden gelmeye devam etmiştir dedi.

Akyıldız, Kamu İşveren Kurulu ile Türkiye Kamu-Sen'in Uzlaştırma Kurulu kararını değerlendirmek için Başbakanlık Merkez Bina'da yaptığı toplantının ardından, gazetecilerin, sendikacılarla görevliler arasında yaşanan kavgaya ilişkin soruları yanıtladı.

Tatsız bir şey mi oldu? sorusuna Akyıldız, Bu hükümetle tatlı bir şey olması mümkün mü? Elbette tatsız şeyler oluyor karşılığını verdi.

Uzlaştırma Kurulu kararlarını görüşmek üzere toplantıya geldiklerini ifade eden Akyıldız, buna karşın Kurul kararlarının kabul edilmediğine ilişkin bir tutanak düzenlemiş bir siyasi iradeyle karşı karşıya kaldıklarını söyledi.

Toplantıya kamu görevlilerinin maaşlarına taban aylık artışı yapılması beklentisiyle geldiklerini, ancak bu iktidara karşı çok fazla iyimser olduklarını anladıklarını ifade eden Akyıldız, İktidar bugün de kamu görevlilerinin taleplerini görmezden gelmeye devam etmiştir diye konuştu.

Hükümet, toplu görüşmede son olarak memur maaşlarına gelecek yıl yüzde 4 artı 4 zam, ek ödeme kapsamındakilere 80 lira ek ödeme, aile yardımının birinci ve ikinci 6 aylarda 20'şer lira artırılması ve 3 ayda bir 45 lira toplu görüşme primi verilmesi önerisinde bulunmuştu.

Türkiye Kamu-Sen, taban aylığa birinci ve ikinci 6 ayda 30 lira zam yapılması talebi kabul görmediği için Uzlaştırma Kurulu'na başvurmuştu. Kurul, hükümetin önerisine ilave olarak taban aylığa ilk altı aylık dönemiçin 16, ikinci altı ay için ise 22 lira artış önermişti.

Memur maaşlarına yapılacak zam konusundaki son kararı Bakanlar Kurulu verecek

Türkiye Eğitim

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.