Memura 'asgari ücret' enflasyonu uygulansın!

Memura 'asgari ücret' enflasyonu uygulansın!

Memura 'asgari ücret' enflasyonu uygulansın!

Gözler memur ve memur emeklisine yapılacak ek zamda. TRT Haber ek zam görüşmelerinin bu hafta başlayacağını açıkladı. Fakat her açıklamada 'enflasyon üzeri zam' ifadeleri kafa karıştırıyor.

YÜZDE 50'LİK ZAM ÖRNEĞİ

Asgari ücret artışında yüzde 50,4'lük zam sonrası memurlara her seferinde enflasyon üzeri zam açıklaması memurlarda zam konusunda beklenti karşılanabilecek mi? sorusunu gündeme getiriyor.

EN DÜŞÜK ÜCRET ARTIŞI MEMURDA

Alım gücü son 3 yıldır düşen memurlar yine hedeflenen enflasyon oranında gelecek iki yıllık zam oranları belirlendi. Hal böyle olunca asgari ücretli yüzde 50 zam alırken Ocak ayında memurlar yüzde 5 toplu sözleşme zammı alacaklar. Ek zam için ise yine açıklamalarda 'enflasyonun üstü' oranları telaffuz edilmeye başlandı. En düşük ücret artışları ile alım gücü düşen memurlar için en güzel enflasyon örneği asgari ücret uygulanan enflasyon olarak karşımıza çıkıyor.

BU SEFER OLSUN

Son toplu sözleşmeden de düşük zam oranı ile gelecek iki yıllık artışları alan memurlar için bu hafta görüşmelerine başlanacak olan ve Ocak ayına yetiştirilmesi düşünülen ek zam konusunda ücret artışlarında diğer emsal zam oranlarının benzeri olmasını bekleyecekler. Bu oran asgari ücret için yüzde 50 olmuştu.

BU HAFTA GÖRÜŞMELER BAŞLIYOR

Memur ve memur emeklilerinin gözü ocak ayında yapılacak ek zamma çevrildi. Sosyal refah düzenlemesi halinde verilecek ek zam için görüşmelerin bu hafta başlaması bekleniyor.

ALİ YALÇIN NE DEMİŞTİ

Memur Sen Genel Başkanı Bakan Bilgin'le görüşmesi sonrası "Ocak ayında maaşa yansıyacak şekilde ek protokol yapma kararı konusunda mutabakat yaptıklarını" ifade etmiş, Çalışma Bakanlığı'da memurlar için enflasyonun üzerinde sosyal refah düzenlemesi yapılacağı belirtilmişti.

Yaklaşık 17,6 milyon emekli, memur ve memur emeklilerinin heyecanla beklediği zamlı maaşlar 3 Ocak Çarşamba günü Aralık ayı enflasyon verilerinin açıklanmasıyla birlikte belli olacak.

Memur-Sen ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı arasında mutabakat sağlandı.

Bilgin: Enflasyonun üzerinde bir ücret artışı olacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, memurlara sosyal refah düzenlemesi yapılacağını duyurdu.

Bakan Vedat Bilgin, kamu çalışanları için enflasyonun üzerinde bir ücret artışı olacağını söyledi.

MEMURLARA SOSYAL TRANSFER YAPILACAK

Sabah Gazetesi'nde yer alan haberde ise Bütün emekli gruplarını içine alan bir düzenleme yapacaklarını belirten Bakan Bilgin, "Emeklilerimizi, en alt düzeydeki emekli maaşında daha yukarılara gidecek şekilde kademeli bir şekilde ele alacağız. Memur sendikalarıyla varılan bir mutabakat var. Eğer enflasyon bizim sözleşmemizde belirlediğimiz ücretin üzerine çıkarsa biz farkı vereceğiz. Bu farkı aynı zamanda bir sosyal transfer olacak düzeyde de gerçekleştireceğiz. Enflasyon diyelim ki yarım puan aştı sosyal refah olarak bunu değerlendireceğiz. Çalışan memurlarımızın enflasyonun üzerinde bir sosyal transfer gerçekleştireceğiz" açıklamasını yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.