Mehmet Baransu: Daha Evdeki Bavulu Açmadım

Mehmet Baransu: Daha Evdeki Bavulu Açmadım

Taraf gazetesinde "Sivilleşen MGK'nın ilk planı Gülen'i bitirmek" başlıklı haberiyle gündem yaratan Mehmet Baransu'dan ilginç bir açıklama geldi.

Taraf gazetesi muhabiri Mehmet Baransu, 30 Ocak 2010'da, elindeki belgeleri bir bavul içerisinde Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne teslim etmiş, bu belgeler Balyoz davası sürecini başlatmıştı.

ERDOĞAN VE GÜL'ÜN İMZASI VAR

Baransu, dün de Ak Parti iktidarında, Gülen Cemaati'ne karşı MGK'da alınan karara ilişkin belge yayınladı. 25 Ağustos 2004 tarihli MGK kararının altında, dönemin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Başbakan Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'le birlikte 5 bakanın imzası yer alıyor.

15 MADDELİK KARARI İMZALAYAN KOMUTANLAR

Gülen'le ilgili alınan 15 maddelik kararı imzalayan MGK'nın diğer asker üyeleri ise Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aytaç Yalman, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Özden Örnek, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İbrahim Fırtına ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Şener Eruygur.

"DAHA EVDEKİ BAVULU AÇMADIM"

Başta sosyal medya olmak üzere siyasi kulislerde ve kamuoyunda tartışma yaratan belgeye ilişkin Baransu, dün bir de tweet atarak, "Daha evdeki bavulu açmadım. Bu klasörde olan belgeydi" dedi.

 

İşte gündem belirleyen o belge;

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum