MEB'in Basın Açıklaması

MEB'in Basın Açıklaması

(ANKA) -'nın Milli Eğitim Bakanlığı'nın Fen, Sosyal Bilimler, Spor ve Anadolu Liselerine Öğretmen Seçme Sınavı ile ilgili haberine MEB cevap verdi.

Bazı internet siteleri ile birlikte bugünkü bir gazetenin Türk Eğitim-Sen'in iddiasına dayandırarak "MEB'den usulsüz atama" başlığıyla verilen haberlerle ilgili olarak aşağıdaki açıklama yapılmıştır.

 

BASIN AÇIKLAMASI

Bazı internet siteleri ile birlikte bugünkü bir gazetenin Türk Eğitim-Sen'in iddiasına dayandırarak "MEB'den usulsüz atama" başlığıyla verilen haberlerle ilgili olarak aşağıdaki açıklama yapılmıştır.
 
Söz konusu iddialar baştan aşağı yalan ve hiçbir bilimsel veriye dayanmamaktadır. Şöyle ki,

1 - Yozgat Merkez Yozgat Anadolu Teknik Lisesi, Anadolu Meslek Lisesi, Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi İngilizce öğretmeni Şenol KUBLAY, Anadolu Liselerine Öğretmen Seçme Sınavından 90 puan, Öğretmen Yetiştirme ve Eğitimi Genel Müdürlüğünce yapılan mülakattan ise 73 puan alarak sınavların değerlendirilmesi sonucu (83) puan ile Manisa Demirci Anadolu Öğretmen Lisesi İngilizce öğretmenliğine atanmıştır.  

2 - Mersin Erdemli Limonlu İlköğretim Okulu İngilizce öğretmeni Serkan GÖKALP, Anadolu Liselerine Öğretmen Seçme Sınavından 92 puan, Öğretmen Yetiştirme ve Eğitimi Genel Müdürlüğünce yapılan mülakattan ise 73 puan alarak sınavların değerlendirilmesi sonucu (86) puan ile Mersin Erdemli Anadolu Öğretmen Lisesi İngilizce öğretmenliğine atanmıştır.  

3 - Bursa Mustafakemalpaşa İbrahim Önal Anadolu Öğretmen Lisesi İngilizce öğretmeni Şerif Hasan DEMİRLİ, Balıkesir Merkez İstanbulluoğlu Anadolu Öğretmen Lisesi İngilizce öğretmeni Şenol TEKİN, Zonguldak Merkez Zonguldak İMKB Anadolu Öğretmen Lisesi İngilizce öğretmeni Zübeyde OĞUZ ve Ordu Merkez Ordu Anadolu Öğretmen Lisesi İngilizce öğretmeni Zeynep GÜLER "Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Fen Liseleri, Sosyal Bilimler Liseleri, Spor Liseleri ile Her Türdeki Anadolu Liseleri Öğretmenlerinin Seçimi ve Atamalarına Dair Yönetmelik" in 16'ncı maddesinde "Bu eğitim kurumlarında görevli iken çeşitli nedenlerle görevden ayrılanlardan; 2 yıl ve daha az süreyle fiilen öğretmenlik mesleğinden ayrı kalanlardan tekrar resmi eğitim kurumlarına öğretmen olarak atananlar ile kapsam dışındaki eğitim kurumlarında 3 yıl ve daha az süreyle görev yapanlar, tekrar kapsama dâhil eğitim kurumlarına atanmak istemeleri hâlinde, bu Yönetmelikte belirtilen şartları taşımaları kaydıyla Personel Genel Müdürlüğünce yapılacak duyuruya göre yeniden atanabilir." denildiğinden söz konusu maddeye göre atamaları gerçekleştirilmiştir.

Görüleceği üzere iddia edilenin aksine bütün atamalar mevcut yönetmelikler çerçevesinde herhangi bir ayrımcılığa tabi tutulmadan şeffaf bir şekilde gerçekleştirilmiştir.

Türk Eğitim-Sen, zaman zaman hiçbir bilimsel veriye dayanmayan, nereden ve ne şekilde öğrenildiği belli olmayan bazı bilgileri kamuoyunun gündemine getirerek Bakanlığımızı suçlamaktadır. Eğer söz konusu sendikanın buradaki amacı "çamur at yapışmazsa izin kalsın" anlayışı ise bilsinler ki kendilerinin de bir parçası olduğu eğitim camiası toplu halde zarar görmektedir. Yok eğer bu şekilde kamuoyunun gündemine gelmek istiyorlarsa, eğitim alanında yapacağı çok güzel çalışmalarla bunu rahatlıkla başarabileceklerine inanıyoruz.

Bakanlığımız, son altı yıl içinde başta öğretmen atamaları olmak üzere bütün ilk atama, yer değiştirme ve yönetici atamalarını şeffaf bir şekilde mevcut yönetmelikler çerçevesinde gerçekleştirmektedir.
 
Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

 Basın ve Halkla
İlişkiler Müşavirliği

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum