MEB'e Mülakat Adaletsizliği Tepkisi

MEB'e Mülakat Adaletsizliği Tepkisi

EKSEN Eğitim-Sen Genel Başkanı Mustafa GÜÇLÜ, yaptığı basın açıklamasında “Eğitim çalışanlarının milli eğitim sistemine olan güven ve adalet duyguları sıfırlanma noktasına getirilmektedir” dedi.

Yönetici atama kriterleri arasına eklenen mülakat ciddi rahatsızlıklara sebebiyet vermektedir. İllerde yapılan mülakatlarda objektif olmayan değerlendirmelerle puanlamalar yapılmaktadır. İnsanların milli eğitim sistemine olan güven ve adalet duyguları sıfırlanma noktasına getirilmektedir.  
 
Milli eğitim çalışanlarını adeta sendikal olarak fişleyerek mülakat yapan bazı il milli eğitim müdürlüklerini şiddetle kınıyoruz. Pratikte uygulamaların tahammül edilemez noktaya geldiği şu günlerde Milli Eğitim Bakanlığını göreve çağırıyoruz. Mülakatlara dayanarak tespit olunan puanlar neticesinde belirlenecek sonuçlara göre atamalar yapılmadan bu gidişata dur denmelidir.  
 
Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Genel Yönetmelikte yapılan değişiklikle şube müdürlüklerine yapılacak atamalarda da mülakat getirilmiştir. Ayan beyan torpilli mülakatların bu noktada da yapılma olasılığı yüksektir. EKSEN Eğitimci Kamu Çalışanları Sendikası olarak bu uygulamaların hepsini birden reddettiğimizi ve yürürlükten kaldırılması için her türlü mücadeleyi vereceğimizi beyan ediyoruz.  
 
Mustafa GÜÇLÜ
EKSEN
Eğitimci Kamu Çalışanları Sendikası Genel Başkanı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum