MEB'de Rotasyon Kalktı Mı?

MEB'de Rotasyon Kalktı Mı?

Eğitimbirsen Genel Başkan Vekili Ahmet ÖZER'den rotasyon açıklaması...

MEB’de Rotasyon Kalktı Mı?

Okul Müdürlerine, müdür başyardımcılarına, müdür yardımcılarına ve ilçe müdürlerine rotasyon fiilen kalktı.

Eğitim Bir Sen Genel başkan yardımcısı ve başkan vekili Ahmet ÖZER'in yapmış olduğu açıklamalarda ;

Özer, MEB yeni yasa tasarısı ile birlikte, Milli Eğitim Bakanlığında Okul Müdürlerine, Müdür başyardımcılarına, müdür yardımcılarına ve İlçe Milli Eğitim Müdürlerine uygulanan Rotasyon fiilen kalkmıştır.bundan sonra bu saymış olduğum gruplara rotasyon uygulama imkanı kalmamıştır. Okul idarecilerinin fiilen görev sürelerinin dört yıl olması nedeniyle fiilen rotasyonun uygulama imkanı kendiliğinden ortadan kalkmaktadır.

Rotasyon uygulanacak olan MEB personelleri ise, Şube müdürleri ve Yeni adıyla maarif müfettişlerine ve maarif müfettiş yardımcılarına uygulanması devam edecektir. Bunlar içinde rotasyon uygulaması yeniden gözden geçirilecektir.

MEB yeni tasarısındaki, Öğretmenlerle ilgili düzenlemede gerekli düzeltmeler yapıldı fakat İl eğitim Denetmenleri ile ilgili mali konularda ,denetçilerle ücret ve maaşlarının eşitlenmesi konusunda taleplerimiz ile Okul idarecileri ile ilgili maddede,okul idarecileri ile ilgili olarak bir takıp taleplerimiz ki idarecilerin lehine olan haklarla ilgili taleplerimiz devam etmektedir.Bu konularda sonuç almayı ve genel kurulda düzeltilmesini talep ettik.

Öğretmenlerin ücretlerinin artırılması ve 3600 ek gösterge taleplerimizi ilgili makamlara ilettik, bu konuda Bakanımız olmak üzere, Çalışma Bakanı ve Maliye Bakanı ile görüşmelerimiz oldu. Enson genel başkanımız bu konuyu Başbakana iletti görüşmelerin sonucunu bekliyoruz

Disiplin affı çıkarılmalıdır ve memura bir derece verilmesi konusunda olumlu netice beklemekteyiz,birkaç gün içinde sonuç alacağımızı ümit ediyoruz ve bekliyoruz dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum