MEB'de Fırtına Öncesi Sessizlik

MEB'de Fırtına Öncesi Sessizlik

Milli Eğitim Bakanlığı'na Nimet Çubukçu'nun getirilmesi ile uzun süredir beklemede olan bürokrat atamalarına yönelik çalışmalar da hız kazandı.

Bürokratlara tasfiye geliyor...

Milli Eğitim Bakanlığı'na Nimet Çubukçu'nun getirilmesi ile uzun süredir beklemede olan bürokrat atamalarına yönelik çalışmalar da hız kazandı.

Listenin başında İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ata Özer var.

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ata Özer önümüzdeki yıl yaş haddinden zorunlu olarak emekli olacak. 65'ine merdiven dayayan Özer'le Akp İl Teşkilatı arasındaki soğukluk uzun süredir konuşulan bir konu. İl başkanı Aziz Pabuşçu'nun Özer'in daha fazla devam etmesine sıcak bakmadığı ve bölge milletvekili olan Çubukçu ile de bu durumu paylaştığı belirtiliyor. Çubukçu'nun Özer'i başka bir göreve kaydıracağını geçen hafta zaten yazmıştık. Gelelim Özer için düşünülen makama... Ata Özer için GSGM yardımcılığı düşünülüyor. Genel müdürlük için uzun süre uğraşan ve Ankara yollarını aşındıran Özer'in genel müdür yardımcılığı görevine getirilmesi bekleniyor.

Prosedürde terfi olarak görülecek bu değişiklik, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün önemli konumu ve Gençlik ve Spor Genel Müdür yardımcılığının yetkisizliği nedeniyle, Özer'in "pasifize" edilmesi olarak değerlendiriliyor. Ata Özer'in ekibininde bu tasfiyeden nasibini alacağını daha önce de yazmıştık. Peki kimler gidiyor, kimler geliyor?

Tüm Bürokratlar İstanbul'u İstiyor

İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü için kulislerde ismi konuşulmayan yok gibi. Göz önünde oluşu gelirleri ve yetkileri düşünüldüğü zaman ortalama bir bakanlığa bedel olan İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü için Müsteşar Muammer Yaşar Özgül'den tutun da okul müdürlerine varıncaya kadar bir çok aday var. Kulislerde ismi en çok konuşulan aday Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül olarak görülüyor. Bakan Çelik'in döneminde İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nü önerdiği ve reddettiği bilinen Gül'ün adı İstanbul'a yakın duruyor.

İsmi ön plana çıkan bir diğer kişi ise teftiş kökenli Başbakan'ın İstanbul'dan komşusu olan Muzaffer Canıdemir. Ancak şunu belirtelim Canıdemir'in teftiş kökenli olması ve Erdoğan'ın teftiş müessesesine soğuk oluşu onun ismini ikinci plana itiyor.

Ayrıca İstanbul'da yönetici atamadan sorumlu Kasım Arıcı'nın yerine de Mustafa Küçüktepe'nin getirilmesi bekleniyor.

Çelik'in kadrolarına tasfiye geliyor...

Çubukçu'nun bir müddet daha mevcut bürokratlarda devam etmeyi düşündüğü ancak Çelik'in "otomatik pilot" benzetmesine içerlediği için kulislerde "Vanlılar" olarak bilinen bürokratları pasif görevlere getireceği söyleniyor. Bu bağlamda Peronel Genel Müdürlüğü bünyesinde ve Enstitü müdürlüklerinde değişimler bekleniyor. Çubukçu'nun İstanbul'dan tanıştığı bazı müdürleri Ankara'ya götüreceği de ifade ediliyor.

[email protected]

memurlar.biz

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum