MEB Teknoloji dersine neden önem vermiyor?

MEB Teknoloji dersine neden önem vermiyor?

Okurlarımız gönderdikleri elektronik posta da MEB'in teknoloji dersine önem vermediğini belirterek, teknoloji öğretmen kontenjanlarının da sürekli azaltılmasına anlam veremediklerini ifade ediyorlar...

İşte o elektronik postalar;



Bakanlık olarak atama kadrolarını en çok açık olan branşlara göre dağıttığınızı söylemenize karşılık en fazla açık olan ilk 3 branştan birisi olan Bilişim Teknolojilerine ayrılan kadrolar nedense sürekli düşürülmektedir.2009 ağustos ayında kontenjanımızı 500 e düşürüp bize şok yaşattınız sonrasında, 2009 aralık ek alımda kontenjanımız 263 e düşürüldü ve haziran 2010 da 215 kontenjan verildi. Bunların hepsi yeni alım değildi içinde çalışan sözleşmelilerimiz de vardı.Türkiye'de 10100 Bilişim Teknolojileri öğretmeni açığı bulunmasına rağmen görüldüğü gibi bilişim çağında bize verilen kontenjanlar yok denilecek kadar azdır.Türkiye'nin bir çok yerinde Bilişim Teknolojileri dersi diğer öğretmenlere ek ders olarak verilen bir ders haline gelmiştir. Hızla gelişen ve değişen bir toplum içinde, Bilgisayar bilgisi dahi olmayan insanların Bilgisayar derslerine girmeleri düşündürücüdür.Derslerimiz ilköğretimlerde seçmeli ders olmakla kalmamış 4. ve 5. sınıflarda tamamen kaldırılmıştır. Toplumun, hızla değişen çağa ayak uydurmasını ve bu bilgi çağında öğrencilerimizin bilinçli bilgisayar kullanmalarını istiyorsak bunu yapmanın yolu bu branşa hak ettiği değeri vermekle olacaktır.Bakanlık olarak sizden istediğimiz şey sadece adaletli olmanızdır. Resmi açıklamanızda en çok açık olarak görünen branşlardan biri olan bu branşa ayrılan kadroları düşürmek yerine artırmanızdır. Bakanlığınızın, bu branşa kontenjan ayırırken değişen bu branşta değişen dengeleri de göz önünde bulundurması gerekmektedir.Kasım ayında ayında yapılacak olan atama sayısının 30000 den 40000 e çıkarılmasını Bilişim Teknolojileri Öğretmenliği Branşına ise 3000 Kontenjan ayrılmasını istiyoruz.



Personel Daire Başkanlığına



Bakanlık olarak atama kadrolarını en çok açık olan branşlara göre dağıttığınızı söylemenize karşılık en fazla açık olan ilk 3 branştan birisi olan Bilişim Teknolojilerine ayrılan kadrolar nedense sürekli düşürülmektedir.2009 ağustos ayında kontenjanımızı 500 e düşürüp bize şok yaşattınız sonrasında,2009 aralık ek alımda kontenjanımız 263 e düşürüldü ve haziran 2010 da 215 kontenjan verildi.Bunların hepsi yeni alım değildi içinde çalışan sözleşmelilerimiz de vardı.Türkiye'de 10100 Bilişim Teknolojileri öğretmeni açığı bulunmasına rağmen görüldüğü gibi bilişim çağında bize verilen kontenjanlar yok denilecek kadar azdır.

Türkiye'nin bir çok yerinde Bilişim Teknolojileri dersi diğer öğretmenlere ek ders olarak verilen bir ders haline gelmiştir. Hızla gelişen ve değişen bir toplum içinde, Bilgisayar bilgisi dahi olmayan insanların Bilgisayar derslerine girmeleri düşündürücüdür.Derslerimiz ilköğretimlerde seçmeli ders olmakla kalmamış 4. ve 5. sınıflarda tamamen kaldırılmıştır. Toplumun, hızla değişen çağa ayak uydurmasını ve bu bilgi çağında öğrencilerimizin bilinçli bilgisayar kullanmalarını istiyorsak bunu yapmanın yolu bu branşa hak ettiği değeri vermekle olacaktır.

Bakanlık olarak sizden istediğimiz şey sadece adaletli olmanızdır. Resmi açıklamanızda en çok açık olarak görünen branşlardan biri olan bu branşa ayrılan kadroları düşürmek yerine artırmanızdır. Bakanlığınızın, bu branşa kontenjan ayırırken değişen bu branşta değişen dengeleri de göz önünde bulundurması gerekmektedir.

Kasım ayında ayında yapılacak olan atama sayısının 30000 den 40000 e çıkarılmasını Bilişim Teknolojileri Öğretmenliği Branşına ise 3000 Kontenjan ayrılmasını istiyoruz.



Bakanlık olarak atama kadrolarını en çok açık olan branşlara göre dağıttığınızı söylemenize karşılık en fazla açık olan ilk 3 branştan birisi olan Bilişim Teknolojilerine ayrılan kadrolar nedense sürekli düşürülmektedir.2009 ağustos ayında kontenjanımızı 500 e düşürüp bize şok yaşattınız sonrasında,2009 aralık ek alımda kontenjanımız 263 e düşürüldü ve haziran 2010 da 215 kontenjan verildi.Bunların hepsi yeni alım değildi içinde çalışan sözleşmelilerimiz de vardı.Türkiye'de 10100 Bilişim Teknolojileri öğretmeni açığı bulunmasına rağmen görüldüğü gibi bilişim çağında bize verilen kontenjanlar yok denilecek kadar azdır.Türkiye'nin bir çok yerinde Bilişim Teknolojileri dersi diğer öğretmenlere ek ders olarak verilen bir ders haline gelmiştir. Hızla gelişen ve değişen bir toplum içinde, Bilgisayar bilgisi dahi olmayan insanların Bilgisayar derslerine girmeleri düşündürücüdür.Derslerimiz ilköğretimlerde seçmeli ders olmakla kalmamış 4. ve 5. sınıflarda tamamen kaldırılmıştır. Toplumun, hızla değişen çağa ayak uydurmasını ve bu bilgi çağında öğrencilerimizin bilinçli bilgisayar kullanmalarını istiyorsak bunu yapmanın yolu bu branşa hak ettiği değeri vermekle olacaktır.Bakanlık olarak sizden istediğimiz şey sadece adaletli olmanızdır. Resmi açıklamanızda en çok açık olarak görünen branşlardan biri olan bu branşa ayrılan kadroları düşürmek yerine artırmanızdır. Bakanlığınızın, bu branşa kontenjan ayırırken değişen bu branşta değişen dengeleri de göz önünde bulundurması gerekmektedir.Kasım ayında ayında yapılacak olan atama sayısının 30000 den 40000 e çıkarılmasını Bilişim Teknolojileri Öğretmenliği Branşına ise 3000 Kontenjan ayrılmasını istiyoruz.



abbasguclu.com.tr
memur.biz

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum