MEB, “sıfırcıları” açıklamadı

MEB, “sıfırcıları” açıklamadı

MEB'den bu yıl yapılan açıklamada illere göre sınav başarı düzeyleri ile kaç öğrencinin tercih hakkı yapma kazandığına dair bilgilere yer verilmedi

Bu yıl, hiçbir soruya doğru yanıt veremediği veya yanlışları doğrularından fazla olduğu için puanı hesaplanamayan ve “sıfırcı” tabir edilen öğrenci sayısı ile 5 teste verilen yanıta göre hesaplanan “test ortalamaları” da açıklanmadı.



Sınav yerine testler iptal
Bu yıl yapılan 8. sınıf SBS'ye 1 milyon 19 bin 498 öğrenci başvurdu, bu öğrencilerden 11 bin 191'i sınava girmedi. Sınava, 1 milyon 8 bin 302 öğrenci katıldı. Geçen sene 8. sınıf SBS'ye 1 milyon 11 bin 211 öğrenci katılmıştı.100 soruluk sınavda Türkçe, Sosyal Bilgiler, Yabancı Dil, Matematik, Fen ve Teknoloji testleri yer aldı. Bu doğrultuda, sınav kurallarına uymayan ve kopya çektiği tespit edilen 588 test iptal edildi. MEB, bu durumdaki öğrencilerin sınavlarının tümünü iptal etmek yerine, test iptaliyle ilgili işlem uyguluyor.



Öğrencilerin başarısı arttı
Sınavda tüm soruları toplam 1.544 öğrenci doğru yaptı. Bu öğrencilerin 921'inin özel, 623'ünün devlet okulu öğrencisi olduğu açıklandı. Geçen sene tüm soruları 67 öğrenci doğru yapmıştı. Sınıf Puanı 500 tam puan olan öğrenci sayısı da açıklandı. Buna göre, özel okullardan 571, devlet okullarından 297 toplam 868 öğrencinin Sınıf Puanı 500 tam puan olarak hesaplandı. Sınıf Puanı, her üç sınıfta elde edilen Yılsonu Başarı Puanı ile her üç yılın SBS puanlarının birleştirilip hesaplanmasıyla bulunuyor.

milliyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.