MEB İçin Algı Zamanı…

MEB İçin Algı Zamanı…

Atalarımızın güzel sözüdür ‘Pireye Kızıp Yorgan Yakmak…’

Atalarımızın güzel sözüdür ‘Pireye Kızıp Yorgan Yakmak…’ Bu sözün anlamı ise Önemsiz bir durum karşısında kızarak kendisine daha büyük zarar verecek davranışta bulunmaktır.

Tam da MEB’in içinde bulunduğu şu anki durum için söylenmiş bir söz…

Birkaç gündür hep birlikte müdürlük mülakatları üzerinden bazı büyükşehir il müdürlerine karşı adeta bir savaş verilmektedir. Mülakatlarda sanki değerlendirme kriterleri yokmuş ve insanlar sadece sosyal yaşamlarına göre seçilmiş gibi davranılmakta ve bunu yapmayanlar yargılanmaksızın infaz edilmek istenmektedir. Bu durum mülakatlarda başarılı olmuş adaylara da yapılan bir haksızlıktır.

Bu gidişin sonu çıkmaz sokaktır. Emaneti ehline vermenin hayatlarında temel ilke olması gerekenlerin bu gelip geçici rüzgârlara kapılmaması gerekmektedir.

MEB yapılan bu algı operasyonları rüzgârına kapılırsa birdaha bu operasyonların ve bu türlü haberlerin önüne geçememe tehlikesi ile karşı karşıyadır. Bugün büyükşehir müdürlerine yapılanlar yarın pekâlâ bakanlık merkez bürokratlarına veya bizzat makama karşıda yapılabilir.

Yapılması gereken bu gibi puslu havalarda daima sakin olmaktır...

Unutulmamalıdır ki ‘Öfkeyle Kalkan Zararla Oturur.’

Belirtilen konularda ihmali ve hatası olanlar var ise bunlar devlet geleneği içerisinde zaten soruşturma ve incelemeye tabi tutulur. Bu adımlar gerçekleşmeden, zaten çok kolay yetişmeyen beşeri kaynakları yargısız infaza tabi tutmak, eğitim teşkilatı mensuplarına yakışmaz ve devlet geleneğiyle örtüşmez…

MEB’in bu tür algı operasyonlarına pirim vermeyeceğini ve devletine gece gündüz hizmet eden yöneticilerini sırf ‘Olimposta Tanrılar İstedi Diye Kurban Etmeyeceğini’ temenni ediyoruz.

Gelişmeleri tüm Eğitim camiası adına takip etmeye devam edeceğiz…  

                                                                                                                  Teoman Yalçın

                                                                                                               TurkiyeEgitim.Com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum