MEB bunu hep yapıyor

MEB bunu hep yapıyor

Yıllarca okutuyor, meslek sahibi yapıyor, ancak atama vakti gelince bin dereden su getirtiyor. Milli Eğitim Bakanlığı bunu hep yapıyor. Türkiye'de sayıları on bine yaklaşan Nakış öğretmenliği, Çiçek örgü dokuma öğretmenliği, Giyim öğretmenliği, Hazır giyi

Ancak MEB her yıl 200-300 mezun veren okul bölümlerinden sadece 8 kişiyi alıyor. Binlerce öğretmen adayı Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu uygulamasına tepki gösteriyor. “İşsizlik yüzünden ne evlenebiliyor, yuva kurabiliyoruz, ne de ailelerimizin yanında rahat edebiliyoruz, tek istediğimiz ülkemizin çocuklarlarına faydalı olmak diyen öğretmen adayları, bakanlığın artık seslerini duymasını istiyor

BİZ SADECE GÖREV YAPMAK İSTİYORUZ

Son yıllarda kendileriyle ilgili atama yapılmamasından yakınan öğretmen adaylarının feryadı Milli Eğitim Bakanlığı kapılarında yankılanıyor. İşte o feryadın sesi öğretmen adaylarından gelen mektuplar:

2000-2010 yılları arasında sadece 100-150 kişi atanabilmiş bu bölümden ve şuanda ücretli öğretmenlik yapıyorum evet işime saygı duyuyorum ve herşeye ramen her sabah kalktığımda öğrencilerimi görmek için heyecanla okuluma gidiyorum ama artık banada saygı duyulmasını istiyorum,ücretli öğretmen olmak istemiyorum atanmak istiyoruum araştırmalar yapıyorum bu konuda ama çıkıs yolu bulamıyorum en son olarak size mail atmak istedim ve sesimizi duyurmak istiyoruz şimdiden teşekkür ediyorum.

BİZ YILLARDIR ÖĞRETMEN OLMAYI DÖRT GÖZLE BEKLEYEN İŞSİZ ÖĞRETMENLERİZ. NAKIŞ ÖĞRETMENLİĞİ MEZUNLARIYIZ AMA EMEKLİ OLMAYAN ÖĞRETMENLER YÜZÜNDEN BİZ YENİ NESİL ÖĞRETMENLER ATANAMIYORUZ VE YILLARDIR DA TEKNELOJİ TASARIM DERLERİNE ATANMAK İÇİN EMEK VERİYORUZ. YILLARCA DAVA AÇTIK ATAMAMIZ YAPILSIN DİYE AMA NAFİLE SADECE 1 YIL ATADILAR DAHA SONRA NE ATAMA GÖRDÜK NE DE BAŞKA ŞEY….

BİZ ÖĞRETMEN OLMAK İSTİYORUZ BİZ ATATÜRK'ÜN GÜVENDİĞİ GENÇLERİ YETİŞTİRMEK İSTİYORUZ… AMA ELİMİZDEN BU HAKKIMIZ ALINIYOR. BİZİ 650 LİRAYA ÇALIŞMAYA TALİM EDİYORLAR… YILLARCA ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK YAPIYORUZ AMA BAŞKA BİR ÖĞRETMEN ATANDIMI BİZ GENE İŞSİZİZ…

İŞSİZLİK YÜZÜNDEN NE EVLENE BİLİYORUZ NE DE AİLEMİZİN YANIN DA RAHAT EDİYORUZ… SONUÇ DA ONLAR YILLARCA BİZİ OKUTTU VE SONUN DA MEYVELERİNİ YEMEK İSTİYORLAR AMA OLMUYOR KADRO YETERSİZLİĞİNDEN DOLAYI ATANAMIYORUZ. NAKIŞ ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜNDEN YILDA SADECE 8 KİŞİ ALIYORLAR BU REVA MIDIR BİZE SİZE SORUYORUM? BİZ ATANMAK İSTİYORUZ. NE OLUR BİZE YARDIM EDİN SESİMİZİ DUYUN AŞAĞIDA DA GÖRMÜŞ OLDUĞUNUZ BİZİM DİLEKÇEMİZ.. NE OLUR ONU DA OKUYUN VE BİZİM SESİMİZİ DUYURUN BİZ YILLARDIR UĞRAŞIYORUZ

ÖĞRETMEN ADAYLARININ MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI'NA YAZDIĞI DİLEKÇE:

Bizler yıllardır bin bir emekle okumuş bilinçli bir şekilde ataması yapılmayan El Sanatları Teknolojisi mezunu genç öğretmenleriz. Alanımız el sanatları teknolojisine Talim Terbiye Kurulunun 12.07.2004 tarihli ve 119 sayılı kararına göre iş eğitimi iş teknik dersine ikinci öncelikli olarak atanma hakkı veriliyordu. TTK'nin 12.05.2006 tarihli ve 133 sayılı kurul kararına göre iş eğitimi dersi kaldırıldı yerine teknoloji tasarım dersi getirildi bizler iş eğitimine kaynaklık eden (Çiçek Örgü Dokuma Öğretmenliği, Seramik Öğretmenliği, Nakış Öğretmenliği, Geleneksel Türk El Sanatları Öğretmenliği, Dekoratif Ürünler Öğretmenliği) programlar arasından çıkartıldık yani 119 sayılı TTK kararının 8/c maddesi yürürlükten kaldırıldı. Atananın hakkı korundu şu anda sınıf arkadaşlarımız bu dersin öğretmenliğini yaparken bizler tercih bile yapamıyoruz, eğitimde fırsat eşitliğinden bahsediliyorsa ki bu durum fırsat eşitliğine aykırıdır. Yürürlükte olan 07.07.2009 günlü 80 sayılı kararın geçici 4. Maddesinde 14.07.2005 tarihli ve 192 sayılı kurul kararı ile 2006–2007 Öğretim yılından itibaren uygulamadan kaldırılan İş Eğitimi (İş ve Teknik Eğitimi, Ev Ekonomisi, Ticaret) alan öğretmenliğine, karar eki çizelgede kaynak gösterilen yükseköğretim programlarından mezun olanlar ile 2006-2007 Öğretim yılında ilgili fakültelerde bu dersin öğretmenliği için öğrenim görmekte olanların, Teknoloji ve Tasarım alanı öğretmenliğine atanmalarına herhangi bir öncelik tanınmadan devam edilir kuralı konularak birinci öncelik ikinci öncelik ayrımı yapılmamış atama hakkı korunmuştur.

Ev Ekonomisi Öğretmenliği ve El sanatları Teknolojisi Öğretmenliğine Teknoloji Tasarım dersine atanma hakkı eşit Şekilde verilmiş olup TTK'nin 133 sayılı ve 80 sayılı kurul kararında Ev Ekonomisi mezunlarının atanma hakkı korunmuş biz El Sanatları Öğretmenlerinin hakkı saklı tutulmasına rağmen uygulamada korunmamıştır 80 sayılı TTK'nin Geçici–4 maddesi bizi koruduğu halde korumuyor bu nokta da TTK kendi kararları ile çelişmiş oluyor, üstelikte Milli Eğitim Bakanlığının hiçbir yönetmeliğinde birinci önceliklinin hakkı saklıdır ikinci önceliklinin hakkı saklı tutulmaz demiyor resmiyette böyle bir yazı yoktur, bizlere verilen cevaplar bunun dayanağı şu kuralımızdır denmemiş sadece şifahen bildirmiştir.

Ayrıca 12.05.2006 yılından önce fakülteye girmiş öğrenci 2010 senesin de mezun olur, sınava girip kazandığı anda kişi daha sonra yapılacak olası değişiklikleri öngöremeyeceğinden kazandığı yıl o alandaki öğretmenlere verilen bütün haklara mezun olduğunda sahip olacaktır, bunun aksi düşünülemez. Kişiler o alana yerleşmekle bu hakkı kazanmışlardır. Bakanlığın keyfi olarak ikinci önceliklinin hakkını kaldırdık, birinci öncelikliye verilen hak ikinci öncelikliye verilmez söylemi hiçbir şekilde yasal ve hukuki değildir. Kişi kazanmış olduğu haklara mezuniyetinin sonuna kadar aynen sahiptir. Aynı zamanda 80 sayılı TTK'nin (Geçici madde–3) mezun olanların ve fakültede okuyanların mezuniyetleri halinde karar yürürlüğe girdiği tarihten itibaren daha önce atandıkları alana atanmalarına devam edilir derken kazanılmış hakları güvence altına aldığı görülüyor. Buna rağmen biz El Sanatları Teknolojisi mezunlarının Teknoloji ve Tasarım dersine atanma hakları saklı tutulmamıştır, idare almış olduğu kararla tutarlılık içinde değildir.

Ev Ekonomisi Öğretmenliği 80 Sayılı TTK da Teknoloji ve Tasarım dersinde alanlara kaynak gösterilen yüksek öğretim programları arasında yer almadığı halde derse birinci öncelikli olarak atanma hakkına sahiptir nasıl oluyor da kaynak programlar arasında gösterilmediği halde atanma hakkı veriliyor.

Derse kaynaklık eden programlar ile alanımız El Sanatları Teknolojisi transkripleri incelendiğinde en uygun branşın bizlerin olduğu görülecektir otuz iki saatlik tasarım dersimiz olduğu halde İş Eğitimine kaynaklık eden alanımız Teknoloji Tasarım dersine ne acı ki kaynak gösterilmiyor. Büyük bir çelişki, alana kaynak gösterilmediğimiz halde fakültelerde okuyan son sınıf öğretmen adayları Öğretmenlik stajlarını Teknoloji ve Tasarım dersinde yapmaktadır. Yurdun dört bir yanında ücretli öğretmen olarak Teknoloji Tasarım dersine görevlendirilmeye uygun bulunuyoruz da kadrolu atanma hakkımız neden verilmiyor? Dersin kaynak program ihtiyacı olduğu halde neden kaynak program çıkartılmıyor? (2009–1 Mart atamalarında 34 kontenjan, 2010 Ağustos atamalarında 6 kontenjan boş kaldı) Bütün bu haksızlıkların tarafınızdan bir an önce düzeltilmesini ve Teknoloji Tasarım dersine kaynak programlar arasında gösterilmeyi talep ediyoruz.

Skytürk

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.