Master ve Doktora Mezunu Öğretmenler İsyanda

Master ve Doktora Mezunu Öğretmenler İsyanda

Yüksek Lisans ve Doktora yapmış olan öğretmenlerin yapılan düzenlemeler nedeniyle ekonomik haklarında oluşan kayıplar nedeniyle bu öğretemnlerimiz isyan etmektedir.



Yüksek Lisans ve Doktora yapmış olan öğretmenlerin yapılan düzenlemeler nedeniyle ekonomik haklarında oluşan kayıplar nedeniyle bu öğretmenlerimiz isyan etmektedir.
Yüksek Lisans ve Doktora yaptığı halde ekonomik birtakım hakları elinden alınan öğretmenlerimiz sitemize sürekli mail yollamaktadırlar. Bu maillerden birini olduğu gibi yayınlıyoruz:
İşte o mail:
" 657 sayılı kanunun 176. maddesi (ikinci fıkrası) c bendinde "ek ders ücreti % 25, alanlarında doktora derecesini almış olan öğretmenlere ise % 40 fazlasıyla ödenir"ifadesi 2006 yılında yapılan bir düzenleme ile kaldırılmış ve yüksek lisans ile doktora mezunu öğretmenlerin ek ders ücretlerinde verilen maddi hakları ellerinden alınmıştır.
Bu durum öğretmenlerin kendini geliştirmedeki gayret ve çabalarının azalmasına, bununla birlikte maddi açıdan verilen haklarının ellerinden alınması da öğretmenlerin öğrenimi sırasında harcadıkları masrafın bile karşılığını alamamasına yol açmıştır.
Bir milletin geleceğini yetiştiren öğretmenlerin, kendilerini geliştirme istekleri azaltılmış ve yüksek nitelikli öğretmenlerin geleceğimizi oluşturmasının önünde bir teşvik unsuru olan maddi haklarının önüne geçilmiştir.
Eğitim-Öğretimin kalitesinin daha da yükseltilmesinin amaçlandığı modern toplumlarda, öğretmeninde mesleki açıdan kendini geliştirmesi bir zorunluluktur.
Bu nedenle yüksek lisans ve doktora mezunu öğretmenlere ek ders ücretlerinde verilen maddi ayrıcalıklar tekrar verilerek yüksek nitelikli eğitim öğretim, amacı doğrultusunda öğretmenlerinde kendilerini geliştirmeleri teşvik edilmelidir.
kamudannet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.