Maaş indirimi konusunda anlaşmaya varıldı

Maaş indirimi konusunda anlaşmaya varıldı

İsveç'in en büyük işçi sendikası IF Metal ile işveren, ekonomik krizden dolayı işten çıkarma yerine uygulamaya konacak maaş indirimi konusunda anlaşmaya vardı. Anlaşmadan sonra açıklama yapan IF Metal Sendikası'nın Genel Başkanı Stefan Löfven, ekonomik kr

İsveç'in en büyük işçi sendikası IF Metal ile işveren, maaş indirimi konusunda anlaşmaya vardı.

31 Mart 2010 tarihine kadar geçerli olacak anlaşmaya göre endüstri ve sanayide çalışan işçilerin maaşlarında yüzde 20'ye kadar indirime gidilebilecek.

Bazı sendikalar ise maaş indirimine karşı çıkarken, İsveç'in en büyük işçi sendikası IF Metal ile işveren arasında varılan anlaşma bugün basına duyuruldu.

Anlaşmadan sonra açıklama yapan IF Metal Sendikası'nın Genel Başkanı Stefan Löfven, ekonomik krizin daha da kötüye doğru gittiğinin görüldüğünü kaydederek, gelecek yaza kadar sendikaya bağlı üyelerin yüzde 25'inin işsiz kalma tehlikesi içinde bulunduklarını kaydetti. Bu durumu önlemeye yönelik çaba içinde olduklarını kaydeden Löfven, İsveç'in ekonomik alandaki ciddi durumunun geçtiğimiz cuma günü açıklanan gayri safi milli hasılada, 2008 yılının son 4 ayında yüzde 4,9 oranında azalma ile iyice ortaya çıktığını kaydetti.

Ülkede işsizlik oranın da son yıllarda görülmemiş oranda yüksek rakamlara ulaştığını kaydeden Stefan Löfven, işveren ile yaptıkları görüşmelerde, işçilerin işten çıkarılmaları yerine maaş indirimini kabul ettiklerini açıkladı.

Bu arada İsveç İş ve İşçi Bulma Kurumu tarafından bugün yapılan açıklamaya göre, geçtiğimiz Şubat ayında İsveç'te 16 bin çalışan işini kaybetti.

a.a

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.