Lüks yurtlar aylık 2 bin 600 TL

Lüks yurtlar aylık 2 bin 600 TL

Üniversite öğrencilerinin en büyük sorunlarının başında konaklama geliyor

Şehir dışından üniversiteye gelen öğrencilerin en büyük sorunlarını özellikle İstanbul gibi büyük kentlerde barınma oluşturuyor. Birçok üniversite kendi öğrencileri için yurt seçenekleriyle barınma sorununu çözmeye çalışıyor. İşte bu yurtlarda 8 kişilik odalarda aylık 90 TL'ye konaklamak da mümkün, aylığı 2 bin 600 TL'yi aşan ve yıllık 23 bin 750 TL olan İstanbul Boğazı manzarası sunan tek kişilik rezidanslarda kalmak da.

Yurtların fiyatlarıysa kablolu TV yayını olup olmamasına, manzara seçeneklerine, güvenlik, sağlık hizmetlerinin olmasına, günlük temizlik hizmeti verilmesine, odada banyo ya da tuvaletin yer almasına göre değişiyor. Bazı üniversitelerin yurtlarında yüzme havuzu, Türk hamamı, fitness center var. Bazı üniversitelerde Sabancı ve Işık'ta olduğu gibi engelli öğrenciler için özel odalar bulunuyor.



İşte bazı üniversitelerin sunduğu yurt olanakları ve fiyatları:

BİLGİ ÜNİVERSİTESİ:
Tophane yurt ve rezidans, ayrıca Santral rezidans seçenekleri bulunuyor.Oda tipi ve kişi sayısına göre değişen fiyatlar 9 aylık süre boyunca 14 kişilik odalar bin 924 liradan yani aylık yaklaşık 214 liradan başlıyor. En yüksek fiyat 23 bin 750 TL ile Tophane rezidansın 3-5. katındaki, tek kişilik deniz manzaralı, banyosu, mutfağı, buzdolabı, fırını, televizyonu, bulaşık makinesi ve interneti ve temizlik hizmeti sunulan odalara ait. Bu odaların aylığı 2 bin 600 TL'yi aşıyor.



YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ:
Günde 16 saat kütüphane hizmetleri başta olmak üzere sosyal tesislerdeki restaurant, kapalı ve açık yüzme havuzu, fitness center, squash salonu, sauna ve Türk hamamından faydalanıyor. İki kişilik odalarda yıllık ücret 5 bin TL.



SABANCI ÜNİVERSİTESİ:
Odalar 2 veya 4 kişilik. İçinde banyo, internet bağlantısı, telefon, çalışma masası ve dolap bulunuyor. Engelli odaları var. Fiyatlar 9 aylık 3 bin 600- 6 bin 800 arasında.



BİLKENT ÜNİVERSİTESİ:
Özel ve standart yurtlarda tek ya da dört kişilik seçenekler var. Fiyat oda özelliğine göre yıllık 2 bin 200 ile 14 bin arasında. Tek ya da çift kişilik suit odaların fiyatları yıllık 8 bin 500 ile 16 bin TL arasında.



KOÇ ÜNİVERSİTESİ:
2 bin 233 yatak kapasiteli. Dönemlik 2 bin 800- 10 bin TL arasında değişiyor.



İZMİR EKONOMİ ÜNİVERSİTESİ:
Tüm odalar 2 kişilik. Spor için kampus içinde basket ve halı sahaları bulunuyor. Fiyatlar yıllık 5 bin ABD doları. (7 bin 760 TL)



OKAN ÜNİVERSİTESİ:
4 farklı yurt seçeneği var. Sabiha Gökçen Havaalanı'na yakın yurtlardaki odaların fiyatları kişi sayısına göre, yıllık 3 bin 240 ile 12 bin 960 arasında.



IŞIK ÜNİVERSİTESİ:
2, 3, 4 kişilik odalardan oluşan yurtlarda kişi başı yıllık fiyatlar 2 bin 750- 5 bin 800 TL arasında. Engelli öğrenciler için de özel odalar var.



BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ:
Üniversitenin öğrenci evlerinde 1, 2 ve 3 kişilik odalarda çalışma masası, oturma grubu, LCD TV, DVD player, özel eşya kasası ve internet bulunuyor. Kişi sayısına göre değişen yurtlarda fiyatlar aylık 810- bin 350 TL arasında.



BEYKENT ÜNİVERSİTESİ:
Yurtlar konukevi şeklinde. Öğrenciler ister 4 ya da 5 kişilik Amerikan mutfaklı salonu bulunan dairelerde isterlerse 1 ve 2 kişilik odalarda kalıyor. Kayıtta 1000 TL deposito veriliyor. Yıllık 7 bin 920- 12 bin 100 TL arasında.



MALTEPE ÜNİVERSİTESİ:
Marmara Eğitim Köyü Öğrenci evlerinde konaklanabiliyor. Her biri üç kattan oluşan evlerin her katında karşılıklı iki daire, orta bölümde de stüdyo tipi tek bir daire bulunuyor. Fiyatlar kişi sayısına ve odanın mutfaklı olup olmamasına göre 10 ay 6 bin 48 – 13 bin 14 TL arasında.



ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ:
Tek ve çift kişilik odalar özel suit ve apart dairelerden oluşuyor. Oda standartlarına göre değişen, rezarvasyon hizmetlerinin kapsayan ve 3 öğün yemeğin de dahil olduğu fiyatlar ise 9 ay süre ayda bin- bin 700 TL arasında.



KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ:
Üniversite yurduna sadece ilk 5 bine giren öğrenciler alınacak. Bu yüzden ücretsiz olacak İlk 5 binden fazla öğrenci gelirse barınmayı üniversite karşılayacak.



FATİH ÜNİVERSİTESİ:
Odalar 2 ya da 3 kişilik. Fiyatlar yıllık toplam 4 bin 950 TL.



ATILIM ÜNİVERSİTESİ:
Kız öğrenciler için barınma imkanı var. 1-2-4 kişilik odalarda aylık 700- 900 TL arasında.



İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ:
Odada kalacak kişi sayısına göre değişen fiyatlar 9 aylık öğretim süresi boyunca aylık 200- 550 TL arasında. Boğaz ve göl manzaralı, tek kişilik suit odaların fiyatı ayda 770 TL.



BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ:
Daire veya oda seçenekleriyle toplam 2 bin 795 öğrenciye yurt imkanı sağlıyor. Farklı özelliklere göre değişen yurtlarda 8'er kişilik odaların fiyatları aylık 97 liradan başlıyor. Üniversitenin en pahalı yurdu Superdorm. Fiyatlar 7 bin 140-10 bin 220 arasında değişiyor. Ücretler 8 aylık eğitim dönemini kapsıyor.

Habertürk

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.