"Lisede 45 santim uygulaması"

"Lisede 45 santim uygulaması"

Bu lisede erkek ve kız öğrenciler birbirine 45 cm'den fazla yaklaşamıyor

Mersin'de bulunan Nevit Kodallı Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi'nde Okul Müdürü İbrahim Tol tarafından "45 santim uygulaması" getirildigi öne sürüldü. Uygulamayla erkek ve kız öğrencilerin birbirlerine 45 santimden fazla yaklaşmalarının yasaklandığı iddia edilirken, öğrenci velileri ve öğrenciler okul önünde eylem yaptı. Müdür İbrahim Tol ve okula gelen Yenişehir İlçe Milli Eğitim Müdürü İhsan Dağ konuyla ilgili açıklama yapmadı.

İddiaya göre, Mersin'de bulunan Nevit Kodallı Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi Müdürü İbrahim Tol, 2010-2011 eğitim yılının başlamasının ardından okuldaki kız ve erkek öğrencileri sözlü bir şekilde ikaz ederek birbirlerine 45 santimetreden fazla yaklaşmamalarını istedi. Çocukların durumdan haberdar ettikleri veliler, okul yönetimi ile görüşmek istedi ancak sonuç alamadı. Bunun üzerine öğrenciler ve veliler okulun önünde toplanarak Okul Müdürü İbrahim Tol'u protesto etti. Okul Müdürü okuldan dışarı çıkmamayı tercih ederken, okula gelen Yenişehir İlçe Milli Eğitim Müdürü İhsan Dağ velilerin sorularını yanıtsız bıraktı.


"MÜDÜR BİZİ KOVMAKTAN BETER ETTİ"

Okul Müdürü İbrahim Tol'la görüşmek için okula gelen veliler ise okul müdürünün davranışlarından rahatsız olduklarını söyledi. Artık çocuklarının okula gelmeyi istemediğini ifade eden veliler, "Biz okul müdürü ile konuşmaya geldik. Öğrencilerimize (45 santim)den fazla yaklaşmamaları ile ilgili bir bildiri olduğunu söylemiş. Biz de geldik bunu kendisine sorduk. Ama cevap alamadık." diye konuştular.

Habertürk

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.